همشهری آنلاین: ماشاء‌الله شمس‌الواعظین معتقد است: دکتر معتمد‌نژاد نامی بسیار درخشان در تاریخ مطبوعات ایران و آسیا تلقی می‌شود و نوشته‌ها و جزواتش برای همیشه سرمشق روزنامه‌نگاران خواهد بود.

شمس‌ الواعظین

ماشاء‌الله شمس‌الواعظین -روزنامه‌نگار پیشکسوت- در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌، با بیان این‌که استاد معتمدنژاد پدر روزنامه‌نگاری مدرن ایران است‌، اظهار کرد: فقدان این استاد برای جامعه مطبوعاتی‌ و دانشگاهی ایران‌ و جامعه مطبوعاتی آسیا ضایعه‌ بسیار بزرگی است. دکتر معتمد‌نژاد یکی از شخصیت‌های مطرح در آسیا در رشته علوم ارتباطات به ویژه با گرایش روزنامه‌نگاری محسوب می‌شد.مشارکت او در کنفرانس‌های مختلف،موقعیت او در قاره آسیا و مهم‌تر از همه، بنیان‌گذاری رشته روزنامه‌نگاری در ایران و راه‌اندازی دانشکده روزنامه‌نگاری،این شخصیت را بیش از هر شخصیت دیگری در این رشته متمایز و برجسته می‌کند.

او ادامه داد: دکتر معتمدنژاد نظریاتی داشت که برای روزنامه‌نگاران امروزی بسیار درس‌آموز است. ایشان بر مسئولیت‌های اخلاقی‌،شرافت‌های حرفه‌ای و مسئولیت‌های اجتماعی‌، بسیار تأکید داشت و ایده‌های بسیار جالبی در این زمینه ارائه کرد.

شمس‌الواعظین با اشاره به تعریف مسئولیت اجتماعی و شرافت حرفه‌ای روزنامه‌نگاران از منظردکتر معتمدنژاد، گفت: ایشان مسئولیت‌های اجتماعی و شرافت حرفه‌ای روزنامه‌نگاری را در این می‌دانستند که یک روزنامه‌نگار از تریبون خود سوء استفاده نکند و مسئولیت خودش را از یاد نبرد. در تعریف او، روزنامه‌نگار حق استفاده از قلم و جایگاه خود برای مبارزه با شهرت شخصیت‌ها‌، سرقت ادبی،‌طرح تهمت و افترا‌ و تخریب چهره افراد را نداشت. اگرچه روزنامه‌نگار در حالت عادی نیز مجاز به انجام چنین کارهایی نیست اما اینکه استاد معتمدنژاد این مسئولیت‌ها را برای روزنامه‌نگاران دسته‌بندی می‌کند‌، قابل توجه است.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت با بیان اینکه موضوع حقوق روزنامه‌نگاران از مباحثی بود که استاد معتمدنژاد برای تحقق آن بسیار تلاش کردند‌، افزود: دکتر معتمدنژاد در این زمینه مقالات‌ و نوشته‌های متعدد و ایده منشور نظام‌نامه حرفه‌ای روزنامه‌نگاری را تدوین کردند که من وقتی این منشور را مطالعه کردم آن را به ویژه در بحث حقوق روزنامه‌نگاری بی‌نظیر دانستم. در این منشور به روزنامه‌نگار این حق داده می‌شد که آن چیزی را که مطابق با آرمان‌های خودش نیست ننویسد،«سندیکا» داشته باشد و منابع خبری خود را افشا نکند. حقوق دیگری که در این منشور برای روزنامه‌نگاران در نظر گرفته شده بود یک روزنامه‌نگار را با مسئولیت‌های اجتماعی به یک شخصیت مسئول اجتماعی تبدیل می‌کرد.

شمس‌الواعظین با اشاره به منش دکتر معتمدنژاد بیان کرد: من هیچگاه رفتار به شدت اخلاقی ایشان را از یاد نمی‌برم تمام رفتارهای او مبتنی بر ا خلاق و نمونه مجسم یک شخصیت استاد و راهنما در حوزه رفتار اخلاقی بود. خود او در حوزه علم،الگو و راهنما بود و با قلم ژرف‌،عمیق و رفتار مبتنی بر اخلاقش یک نمونه کامل برای الگوی انسانی بود.

او با تاکید بر اینکه مدل روزنامه‌نگاری ایران برای نسل‌های آینده مدیون رفتارها و ایدهای دکتر معتمدنژاد است‌، یادآور شد:من این ضایعه بزرگ را به جامعه مطبوعاتی و دانشگاهی تسلیت می‌گویم و از همه همکارانم تقاضا دارم رفتارهای استاد را سرمشق کار خودشان قرار دهند.

شمس‌الواعظین درباره همکاری خود با استاد معتمد‌نژاد هم گفت: ایشان بسیار کم در مطبوعات فعالیت می‌کرد و من افتخار همکاری مطبوعاتی با ایشان را نداشتم اما درجست‌وجو و پژوهش در مورد مسائل حرفه روزنامه‌نگاری با یکدیگر همکاری داشتیم.همچنین در بحث نظام‌نامه حرفه‌ای روزنامه نگاران نیز با یکدیگر همکاری داشتیم که این خاطره هیچ وقت از ذهن من نخواهد رفت

کد خبر 241369
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رسانه و روزنامه‌نگاری

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر