شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: در شب یلدا معمولاً رسم بر این است که خوراکی‌های تدارک دیده را به گونه‌ای زیبا به روی میز یا سفره‌ای چیده و مهمانان با توجه به تعدادشان دور آن می‌نشینند. خوردن غذا نیز جزئی از شب یلداست که با انار بسیار لذیذ تهیه می‌شود.

« روش تهیه مسمای انار مخصوص شب یلدا »


مواد لازم:

مرغ: یک عدد

پیاز متوسط: ۲ عدد

دانه انار: یک پیمانه

رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری

رب انار: ۴ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زعفران دم کرده: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.

در این مرحله انارهای دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. و در آخر آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم به مدت ۴۵ دقیقه کاملاً جا بیفتد.

بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه می‌کنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می‌توانید خورش را برای سرو آماده کنید.

خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
می‌توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین‌تر شود.

 

مسمای انار

« خورش انار و بادمجان »

مواد لازم برای دو نفر:

گوشت مرغ: ۴۰۰گرم

دانه انار: یک پیمانه

آب انار: ۲ پیمانه

پیاز متوسط: یک عدد

روغن: 2 قاشق سوپ‌خوری

بادمجان قلمی: ۳ عدد

روش تهیه:

پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه‌ای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید.

مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود می‌توانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعم‌دار شود.

پس از سرخ شدن مرغ دانه‌های انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.

حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن مواد داخل تابه،می‌توانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد.

بادمجان‌ها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه‌ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجان‌های سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

*اگر آب انار در دسترس نبود می‌توانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.

**ادویه خورشی شامل زیره سیاه، زنجبیل، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه‌های انار ترش بود می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.

خورش انار و بادمجان

کد خبر 243210
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز