« روش تهیه مسمای انار مخصوص شب یلدا »
مواد لازم:
مرغ: یک عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
دانه انار: یک پیمانه
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.
در این مرحله انارهای دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و میگذاریم به مدت ۴۵ دقیقه کاملاً جا بیفتد.
بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه میتوانید خورش را برای سرو آماده کنید.
خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
میتوانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرینتر شود.
« خورش انار و بادمجان »
مواد لازم برای دو نفر:
گوشت مرغ: ۴۰۰گرم
دانه انار: یک پیمانه
آب انار: ۲ پیمانه
پیاز متوسط: یک عدد
روغن: 2 قاشق سوپخوری
بادمجان قلمی: ۳ عدد
روش تهیه:
پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابهای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید.
مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعمدار شود.
پس از سرخ شدن مرغ دانههای انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.
حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن مواد داخل تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
بادمجانها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابهای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
*اگر آب انار در دسترس نبود میتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.
**ادویه خورشی شامل زیره سیاه، زنجبیل، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانههای انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.