محققان، پژوهشی روی خانمهای چاق با شاخص تودهی بدنی 32 که از سندرم متابولیک هم رنج میبردند انجام داده و به این نتیجه رسیدند زمانی که فردی رژیم گرفته است بهتر است صبحها بیشتر و شبها کمتر غذا بخورد.
این پژوهش در Obesity به چاپ رسیده است. در این پژوهش خانمهایی حضور داشتند که رژیم غذایی کم کالری داشتند یعنی قرار بود روزانه 1400 کیلوکالری دریافت کنند.
گروهی از این شرکتکنندهها 700 کیلوکالری برای صبحانه، 500 کیلوکالری برای ناهار و 200 کیلوکالری برای شام دریافت کردند در حالی که گروه دوم 200 کیلوکالری برای صبحانه، 500 کیلوکالری برای ناهار و 700 کیلوکالری برای شام مصرف کردند.
نتایج بررسیها نشان میدهد گروهی که صبحها کالری بیشتری دریافت کردهاند نسبت به گروه دوم وزن بیشتری از دست داده و لاغرتر شدند. علاوه بر این مشاهده شد که میزان تری گلیسیرید گروه اول در مقایسه با گروه دوم به میزان 33.6 درصد کاهش یافته است.
این در حالی بود که میزان تری گلیسیرید افرادی که شبها کالری بیشتری دریافت کرده بودند با افزایش 14.6 درصدی همراه بوده است.
میزان قند خون، انسولین و احساس گرسنگی در گروه اول کمتر تخمین زده شد و همچنین مشاهده شد که این گروه بیشتر از گروه دوم احساس سیری داشته است.
محققان به افرادی که چاق هستند و از سندرم متابولیک (شکم بزرگ) رنج میبرند توصیه میکنند که کالریهای دریافتیشان را در طول روز تقسیم کنند و صبحها بیشتر از شبها غذا بخورند. در این صورت بهتر به هدف خود میرسند و لاغرتر میشوند.
منبع: lanutrition