همشهری آنلاین: دکتر امین بیغم صادق دانشیار بخش جراحی و رادیولوژی دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد اعلام کرد که محققان ایرانی برای اولین بار در جهان موفق به ساخت پودر استخوان‌ساز از صفحه‌ رشد جنین گوساله شدند.

به گزارش پایگاه رسمی دانشگاه شهرکرد، دکتر امین بیغم صادق دانشیار بخش جراحی و رادیولوژی دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد با استفاده از صفحه‌ رشد بافت جنینی گوساله برای اولین بار در جهان، موفق به تولید پودری استخوان‌ساز شد که با کاشت عضلانی در مدل حیوانی موش صحرایی، عضلات دیواره‌ شکم را تبدیل به بافت استخوانی می‌کند.

به گفته‌ دکتر بیغم صادق، این پودر روند ترمیم شکستگی‌های استخوانی را سرعت می‌بخشد و عضلات را به بافت استخوان تبدیل می‌کند. این پودر به‌ راحتی از جنین‌های جمع‌آوری شده از کشتارگاه‌ها تولید می‌شود و بسیار ارزان‌قیمت است.

پیش از این، پودری استخوان‌ساز با عنوان پودر دمینرالیزه‌ DBM، از استخوان‌های جسد، با عملکرد مشابه تولید شده ولی از آنجا که این پودر بسیار گران است؛ محققان ایرانی امید دارند پس از تحقیق روی مدل حیوانی بزرگتر و تایید سلامت، پودر صفحه‌ رشد جایگزین پودر DBM شده و هزینه‌های بیمارستانی کاهش و بهبود شکستگی‌های استخوانی تسریع شود.

گفتنی است نتایج این تحقیق در مجلات معتبر بین‌المللی"Veterinarski Arhi 2013" در کرواسی و "Research in Veterinary Science 2011" در انگلستان به چاپ رسیده است.

چندی پیش، دکتر بیغم صادق با استفاده از بافت‌های جنینی و سلول‌های بنیادی و پیوند ضریع استخوان بر روی چادرینه‌ بزرگ در داخل شکم، موفق به تولید و مهندسی بافت استخوان شده بود.

کد خبر 244178
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز