به گزارش همشهری آنلاین، مراسم افتتاحیه فجر استان های این جشنواره عصر امروز 24 دی ماه به میزبانی منطقه آزاد کیش در این جزیره توریستی برپا میشود و بسیاری از چهره های هنری و مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری کشور در آن حضور خواهند داشت.
وحید لک دبیر بخش فجر استانی سیودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و مدیر افتتاحیه این مراسم گفت: فجر استانی از ۲۵ دی ماه به مدت یک هفته میزبان علاقهمندان به هنرهای نمایشی است.
5 استان میزبان فجر استانی هستند که علاوه بر پنج استان گلستان، البرز، لرستان، خراسان رضوی و خوزستان، مناطق آزاد کیش و اروند میزبان تئاتر فجر امسال هستند.
وی تصریح کرد: مراسم افتتاحیه امروز ساعت 18 به مدت 120 دقیقه در سالن خلیج فارس مرکز همایشهای بینالمللی کیش آغاز میشود و 9 گروه نمایشی شامل سه گروه در بخش آیینی، سه گروه در بخش صحنهای و سه گروه در بخش میدانی با شرکت در این جشنواره هنرنمایی خواهند کرد.
در این دوره از جشنواره آثار کشورهایی نظیر ارمنستان، کانادا، مجارستان و هند میهمان بخش فجر استانی جشنواره تئاتر فجر حضور دارند و علاوه برآن آثاری از بخش های مختلف نظیر مناطق، نسل نو، چشم انداز، مرور و میهمان نیز در بخش فجر استانی نمایندگانی خواهند داشت.
هنرمندان شاخص و فعال تئاتر در 50 سال گذشته نظیر داوود رشیدی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، پری صابری، داریوش مودبیان و ... همراه با علی مرادخانی معاون هنری وزیر، حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی و معاونان و مشاوران حوزه تئاتر در مراسم افتتاحیه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارند.
اجرای بخشی از نمایش «از استخوان خالی شدم» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشت کوهی محصول مشترک مجارستان و اجرای قطعات نمایشی، اجرای موسیقی و پخش تیزر جشنواره از دیگر آیتم های این مراسم خواهد بود.
وحید لک در پایان تعامل و همکاری مابین سازمان منطقه آزاد کیش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را اتفاقی خوب توصیف کرد و گفت: امیدوارم این همکاری ادامه داشته باشد و با حمایت بتوانیم این سازمان ها را نیز برای توسعه تئاتر تشویق کنیم.
جشنواره بین المللی تئاتر فجر روز 28 دی نیز با اجرای 12 نمایش صحنه ای و 6 نمایش خیابانی کار خود را در تهران آغاز میکند.
دراین روز نمایش هایی از بخش های مرور تئاتر ایران، مسابقه تازه های تئاتر ایران، مسابقه بین الملل، مهمان و جشنواره جشنواره ها در بخش صحنه ای به اجرا در میآیند.
اجراهای سی ودومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تا 11 بهمن در تهران ادامه دارد.
معرفی 6 کارگاه آموزشی بخش بین الملل در جشنواره فجر
6 کارگاه آموزشی و جلسه سخنرانی پژوهشی در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر برگزار میشود.
کارگاه "کنترل از راه دور تماشاچی، مخاطب و نوازندگان، تئاتر مستند، تئاتر مداخله" با حضور استفان کائگی از کشور سوییس برگزار میشود.
ساتیش آلاکار از کشور هند نیز جلساتی را در معرفی تئاتر معاصر هند، تئاتر مدرن هند و تئاتر محلی این کشور برگزار میکند که این جلسات همراه با نمایش فیلم خواهد بود.
در ادامه این کارگاهها، یونی داهر از کشور نروژ کارگاه بازیگری و کارگردانی ویژه خانمها را برپا میکند؛ ضمن اینکه این هنرمند با همراهی آنا هولتون، هلگ رونینگ و متخصصان ایرانی دو کارگاه آموزشی را با موضوع "تاثیر هنریک ایبسن بر تئاتر مدرن" برگزار میکنند و به بررسی آثار هنریک ایبسن و یون فوسه به عنوان دو نمایش نامه نویس مدرن میپردازند.
کارگاه "موسیقی بدن" با حضور ولادمیر استانیفسکی از کشور لهستان دیگر کارگاهی است که در این دوره از جشنواره برگزار میشود.
همچنین هنرمندان کره جنوبی نیز با همراهی هنرمندانی از ایران و فرانسه دو کارگاه آموزشی را برپا میکنند که خروجی یکی از آنها یک اثر نمایشی با نام" رویای پروانهای" خواهد بود که در این دوره از جشنواره به صحنه خواهد رفت و کارگاه دیگر نیز با موضوع"ساخت ماسک" برگزار میشود و تئاتر سنتی کره جنوبی را معرفی میکند.
نمایشهای خارجی جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند
بخش بینالملل سی و دومین جشنواره تئاتر فجر میزبان آثاری از کشورهای اسپانیا، فرانسه، لهستان، کره جنوبی، آلمان، ایتالیا، نروژ، ارمنستان و کانادا است که در کنارپنج نمایش تولید مشترک میان گروههای ایرانی و خارجی، در این دوره از جشنواره تئاتر فجر به صحنه میروند.
در این دوره از جشنواره، 5 نمایش به عنوان محصول مشترک میان گروههای ایرانی با گروههای دیگر کشورها اجرا میشوند که اسامی آنها به شرح زیر است:
"بی استخوان" کار ابراهیم پشت کوهی کار مشترک ایران، هند و مجارستان، " رویای پروانهای" به کارگردانی جونجو کیم کار مشترک ایران و کره،"p2" کار سید مرتضی میر منتظمی کار مشترک ایران و ارمنستان، "شطرنج با ماشین قیامت" به کارگردانی شاهین صیادی اثر مشترک ایران و کانادا و "آرش ساد" به کارگردانی محمد رحمانیان به عنوان کار مشترک ایران و کانادا.
همچنین نمایشهای "آشپزی نانتا" به کارگردانی سونگ سوونگ وان از کشور کره جنوبی،" سرایت درد" به کارگردانی ماتورین بولز از فرانسه، "کافه باله" کار پیرامید محصول فرانسه،" عکسهای جیهان" کار کلودیا سوراسه از ایتالیا، " فریب" کار اندرو کروز تومئو گومیلا محصول کشور اسپانیا، "پتیان اوراتوریو" کار ولادمیر استانیفسکی از لهستان، "خانه برنارد آلبا" به کارگردانی نیکول کریستین اشنایدر بائور از کشور آلمان، "تنها در میان جمعیت" به کارگردانی آنا دورا دورنو از کشور ایتالیا، "زنان ایبسن" کار یونی داهر از نروژ، "آردلیون" به کارگردانی ژیرایر داداسیان از ارمنستان دیگر آثاری هستند که در بخش بینالملل سی و دومین جشنواره تئاتر فجر اجرا خواهند داشت.
اجرای مشترک پشتکوهی با مجارستان و هند در جشنواره تئاتر فجر
«از استخوان خالی شدم» نام نمایشی به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشت کوهی است که با گروهی ازهنرمندان بندرعباس، مجارستان و هند به صورت تولید مشترک در سی دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به صحنه میرود.
پشت کوهی متن این نمایش را براساس افسانههای قدیمی هرمزگان نوشته و تنها دیالوگهای آن، ترانه های قدیمی جنوب ایران، هند و مجارستان است.
«از استخوان خالی شدم» در ادامه دیگر تجربیات پشت کوهی با نگاهی پست مدرن تولید میشود.
این کارگردان تئاتر افسانهها را با تکیه بر زبان بدن بازیگر و ابزار در صحنه روایت میکند.
محمد سایبانی، حسین اصیلی و بهروز عباسی بازیگران بندرعباسی این نمایش هستند که در کنار دو بازیگر زن مجارستانی: «کامیلا فاتیول» و« هرمینا فاتیول»، دو بازیگر مرد هندی «سوتهیر» و «ویشپال» در این نمایش ایفای نقش خواهند کرد.
بهرنگ عباس پور آهنگساز این نمایش است که به همراه دو نوازنده هندی: «سانی سابجت» و «سوتهیر» نوازندگی سازهای این نمایش را به عهده دارند.
مسعود میرزایی نیز به عنوان طراح نور با اجرای این نمایش همکاری دارد.
تمرین این نمایش با گروه ایران مدتهاست آغاز شده و پس از یک دوره 20 روزه تمرین در«کورکوشترا» شهر باستانی هند (محل وقوع جنگ مهاباراتا در افسانه هندی)، هم اکنون ادامه تمرینات در بندرعباس دنبال میشود تا نمایش به تولید نهایی برسد.
محمد قدس مدیر تولید، دستیار کارگردان و برنامه ریز این نمایش است.
کاملیا غزالی مدیر بین الملل و فروغ سجادی مدیر روابط عمومی آن هستند.