مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: با دو پرتاب موفقیت آمیز کاوشگر حامل میمون این بار رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه هوافضا از آغاز طراحی و ساخت نسل جدید کاوشگرها خبر داد که این کاوشگر در ابعاد کوچکتر کپسول زیستی است که قرار است فضانورد به فضا ارسال کند.

پژوهشگاه هوا فضا

به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال موفقیت کاوشگر "پیشگام" در ارسال اولین میمون فضایی ایران به فضا در بهمن‌ماه ۱۳۹۱ و در راستای تحقق بخشی از برنامه اعزام انسان به فضا، پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه هوافضا آماده‌سازی کپسول فضایی دیگری را برای ارسال دومین میمون فضایی ایران به فضا، در دستور کار قرار دارد.

این محموله‌ سرنشین‌دار که "کاوشگر پژوهش" نام گرفت پس از بهبود و توسعه زیرسامانه‌های کاوشگر پیشین و افزایش قابلیت اطمینان آن، برای پرتاب با یک حامل سوخت مایع در مورخ شنبه ۲۳ آذرماه ۱۳۹۲ آماده شد.

طبق برنامه‌ریزی‌ها این کاوشگر در پایگاه پرتاب‌های فضایی ایران واقع در سمنان، روی سکوی پرتاب مستقر و دومین میمون فضایی ایران را به فضای زیرمداری ارسال شد و پس از مدت زمان حدود ۱۵ دقیقه سالم به زمین گشت.

این محققان در مطالعات اخبر خود درصدد تولید نسل جدیدی از کاوشگرها هستند تا به هدف تولید کپسول زیستی برای حمل فضانورد نزدیکتر شوند.

جزئیات نسل جدید کاوشگرها

دکتر محمد ابراهیمی- رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه هوافضا درگفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به زمینه‌های تحقیقاتی این پژوهشکده، افزود: پروژه‌های زیر ساختی در حوزه زیست فضایی، ایجاد امکانات، شناخت فعالیت‌های آموزشی فضانوردان و طراحی سامانه‌های فضانوردی از جمله زمینه‌های تحقیقاتی پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی است که در دست پیگیری قرار دارد.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه هوافضا با اشاره به پرتاب موفقیت آمیز کاوشگر "پژوهش" اظهار داشت: پس از این موفقیت برنامه ریزی برای کاوشگر بعدی که نسل جدیدی از کاوشگرها است در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه در تکمیل مطالعات کاوشگرها به دنبال کاوشگرهای با توانایی حمل فضانورد به فضا را هستیم، خاطر نشان کرد: دراین راستا در آخرین مطالعات خود، طراحی و ساخت نمونه اولیه از کپسول زیستی که قرار است فضانورد به فضا ارسال شود، در ابعاد و اندازه‌های کوچکتر مورد طراحی و آزمایش قرار خواهد گرفت.

تعیین نمونه زیستی ارسالی به فضا

براهیمی با تاکید بر اینکه در خصوص انتخاب نمونه‌های زیستی این کپسول زیستی تصمیمی گرفته نشده است، ادامه داد: اینکه آیا حیوانات به ویژه حیوانات پیچیده در آن باشند یا خیر تصمیمی گرفته نشده است ولی به احتمال زیاد آدمک انسان مجهز به سنسورهای مختلف انتخاب خواهد شد.

وی در عین حال یادآور شد: از سوی دیگر ممکن است برخی موجودات زنده که به احتمال زیاد سلول‌ها و موجودات کوچک باشند نیز در نسل جدید کاوشگرها مورد آزمایش قرار گیرند.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه در این مطالعات درصدد اجرای تجربیات علمی هستیم، اضافه کرد: هنوز تصمیمی در زمینه موجوداتی شبیه میمون نگرفتیم و بعید است که از این نوع حیوانات در این آزمایش‌ها استفاده شود.

فاز تحقیقاتی

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه هوافضا در خصوص پیشرفت این پروژه به مهر گفت: این پروژه تحقیقاتی به تازگی آغاز شده است و در فاز طراحی مفهومی قرار دارد.

کد خبر 246596
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز