به گزارش مهر، این مطالعه که شامل سه هزار بیمار در 11 کشور اروپایی است میتواند نشان دهد که آیا این درمان میتواند میزان مرگ و میر را کاهش داده و بافت آسیب دیده ناشی از سکته قلبی را ترمیم کند یا خیر.
تمامی این بیماران تحت درمان استاندارد برای باز شدن عروق بسته و تنگ شده خود قرار خواهند گرفت که شامل وارد کردن یک لوله کوچک موسوم به فنر(استنت) است. علاوه بر این، از مغز استخوان نیمی از این بیماران سلولهای بنیادی گرفته و به قلب آنها تزریق شده است.
این درمان باید چند روز پس از بروز سکته قلبی صورت گیرد.
در طول حمله قلبی، پلاکهای چربی با ایجاد یک لخته خونی درون یک رگ مانع از اکسیژن رسانی به قلب شده و بافت حساس قلب را دچار آسیب دیدگی میکنند.
اگرچه بیماران بسیاری از سکته قلبی نجات پیدا میکنند اما آسیب دیدگی دائمی عضله قلب، بیمار را بسیار ضعیف میکند.
ایجاد آب در ریهها نیز مشکل دیگری است که بیماران باید تمام عمر برای آن تحت درمان قرار بگیرند.
تا کنون شیوه درمانی استفاده از سلولهای بنیادی بر روی بیماران سکته قلبی بر روی گروههای کوچکی از بیماران آزمایش شده است اما پروفسور آنتونی ماتور مدیر مرکز قلب بارت و مسئول این آزمایش میگوید این یک آزمایش تعیین کننده و نهایی است.
وی افزود: پس از 15 سال تحقیق اکنون به یک پاسخ شفاف رسیدهایم. امیدواریم شاهد کاهش 25 درصدی مرگ و میر بیماران سکته قلبی با استفاده از تزریق سلولهای بنیادی باشیم.
این پژوهشگر میگوید اگر این آزمایش کارآمد باشد یک شاخه کاملا جدید از پزشکی را عرضه میشود و بیماران سکته قلبی شاهد یک درمان کاملا نوین خواهند بود.
به گفته وی هنوز مشخص نیست دقیقا چگونه سلولهای بنیادی مغز استخوان خود بیمار میتواند به ترمیم قلب او کمک کند.
وی انتظار دارد در یک چالش بزرگ این سلولها قلب را نجات دهد و به سلولهای قلبی تخصصی تبدیل شود.
یک نظریه این است که این سلولها سیگنالهای شیمیایی آزاد میکنند که فعالیت سلولهای بنیادی خود قلب را تقویت میکند.
بیمارستان دانشگاه کالج لندن و بیمارستان کالج کینگ در همین شهر و بیمارستانهایی در شهرهای پاریس، فرانکفورت، بارسلون، میلان و کپنهاگ مراکز درمانی حاضر در این آزمایش هستند.
نتایج این آزمایش که با بودجه پنج میلیون پوندی کمیسیون اروپا انجام میشود طی پنج سال آینده اعلام خواهد شد.