شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: رئیس‌جمهور با بیان اینکه "سرمایه اعتماد عمومی بزرگترین سرمایه است"، گفت: مردم رفتار و تغییر در رفتار حاکمیت را در برخورد نیروی انتظامی می‌بینند و شکل برخورد و تعامل، به همراه اخلاق، ادب و مهارت نیروی انتظامی را درک می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی که در جمع فرماندهان نیروی انتظامی سخن می‌گفت، با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: لازم می‌دانم به همه پرسنل ناجا بخاطر تلاش بسیار گسترده در ایام تعطیلات نوروزی در جهت خدمت به مردم، امنیت کشور و رفاه حال مسافران خسته‌نباشید عرض کنم.

وی با اشاره به عملکرد راهنمایی و رانندگی در ایام نوروز نیز افزود: مخصوصاً از راهنمایی و رانندگی و مسئولان این بخش از نیروی انتظامی که در همه ایام بویژه تعطیلات نوروزی بار سنگینی را بر دوش داشتند و به نحو احسن انجام وظیفه کردند، تشکر می‌کنم.

رئیس‌جمهور با اشاره به کاهش تلفات جاده‌ای در ایام نوروز، اظهار کرد: همین که می‌بینیم طبق آمار، تعداد تصادفات کاهش پیدا کرده و تعداد افرادی که بر اثر تصادفات کشته می‌شوند، کاهش یافته است، این بزرگترین تشویق برای راهنمایی و رانندگی و برای دولت خدمتگزار است؛ چراکه حتی کاهش یک تصادف و کشته شدن یک نفر یک تشویق بزرگ است، چه برسد به کاهش بیش از هزار نفر از این تلفات. موضوع تصادفات و سوانح رانندگی نیازمند همکاری همه ارگان‌های مسئول و البته خود مردم است.

روحانی با بیان اینکه "نیروی انتظامی وظایف بسیار سخت، گسترده و حساسی دارد و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت نیروی انتظامی است"، گفت: انجام وظیفه نیروی انتظامی با دشواری‌هایی روبروست. کار نیروی انتظامی با نیروی نظامی متفاوت است و عمدتاً مسئولیت آن برای امنیت ملی است، در بخش‌هایی که با مردم بیشتر در ارتباط هستند ولی نیروی نظامی کمتر ارتباط مستقیمی با مردم دارد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته به نیروی انتظامی نظمیه گفته می‌شد که همه از ریشه نظم و دقت در برخورد‌ها آرامش در جامعه می‌آید، خاطرنشان کرد: زمانی چند نهاد مسئول تأمین نظم جامعه بودند و بعد از انقلاب نیز نهادهایی برای انجام این مسئولیت اضافه شدند اما در نهایت همگی ادغام شده و به شکل فعلی درآمد و در حال حاضر مسئولیت نیروی انتظامی بسیار گسترده و حساس است.

روحانی افزود: سرمایه اعتماد عمومی بزرگترین سرمایه است و یک بخش از سرمایه اجتماعی به دست نیروی انتظامی است. مردم اخلاق در حاکمیت و تغییر در حاکمیت را همواره در چهره و برخورد نیروی انتظامی می‌بینند. برای مردم، این که نیروی انتظامی جزو دولت، نیروهای مسلح یا تحت فرماندهی فرمانده کل قواست، مطرح نیست بلکه آنچه در ذهن مردم می‌گذرد این است که بخش بزرگی از پیشانی نظام برای مواجه شدن با مردم، نیروی انتظامی است.

وی با بیان اینکه "کار نیروی انتظامی با نیروی نظامی متفاوت است"، تصریح کرد: عمده مسئولیت نیروی نظامی برای امنیت ملی است که در اکثر اوقات مقابله با تهدیدات بیرونی و خارجی به حساب می‌آید. پس نیروهای نظامی برخورد کمتری با مردم کوچه و خیابان دارند. تنها حوزه برخورد نیروی نظامی با مردم در دوران خدمت وظیفه جوانان یا آموزش نیروهای مردمی برای مساله بسیج است اما نیروی انتظامی همواره با مردم در تماس است.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت نحوه برخورد نیروی انتظامی با مردم، گفت: نحوه راه رفتن یک افسر و نحوه لباس پوشیدن یک پلیس باید مورد توجه قرار گیرد. چون واقعیت این است که ظاهر نشانه‌ای از باطن است و چهره شما دل شما را نشان می‌دهد. همانطور که من و شما از چهره یکدیگر متوجه خوشحالی و نگرانی یا آرامش یکدیگر می‌شویم. ارتباط دو انسان غیر از کلام، در چهره و حالت صورت است و در این رابطه در اسلام هم گفته می‌شود فردی که عابد و اهل عبادت باشد از چهره‌اش پیداست.

روحانی با تاکید بر اهمیت رعایت ظاهر، اخلاق و نحوه کلام پلیس، تصریح کرد: پلیس هم می‌تواند به یک راننده متخلف بگوید بزن کنار و مدارک را ارائه کن و هم می‌تواند پس از سلام از او خواهش کند که لطفاً مدارک را نشان بده. البته هیچ‌کدام از این‌ها خلاف قانون نیست اما ما باید ورای قانون با مردم رفتار کنیم، چراکه اخلاف فراتر از قانون است.

وی با بیان اینکه "با قانون خشک در یک خانه نمی‌توان زندگی کرد"، خطاب به حاضران گفت: ایران و جامعه نیز یک خانواده بزرگ است پس کار نیروی انتظامی بسیار سخت و سنگین است و دولت هم این را احساس می‌کند چراکه شما از اول مرزها تا اعماق شهرها‌ حضور دارید و کار شما فقط مبارزه با جرم نیست بلکه وظیفه شما، ایجاد نظم است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ممکن است فردی بر اساس قانون جرمی نکرده باشد اما نظم را بر هم بزند. پس نظم و انتظام با جرم متفاوت است. مثلا ممکن است کسی در خیابان داد و فریاد کند که بر اساس قانون جرم نیست . اما نظم جامعه را بر هم می‌زند.

به گزارش ایسنا، روحانی با اشاره به اینکه "نیروی انتظامی همچنین مسئولیت تأمین امنیت عمومی را بر عهده دارد"، خاطرنشان کرد: امنیت در یک کلمه یعنی زندگی بدون دغدغه و همراه با آرامش باطنی. امنیت یعنی افراد جامعه نسبت به سرمایه‌های ارزشمند مالی و معنوی خودشان نگرانی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه "تأمین امنیت تنها وظیفه نیروی انتظامی نیست و همچنین تنها به عهده نیروهای مسلح هم نخواهد بود، بلکه بخش مهمی از آن به حوزه فرهنگ مربوط است"، اظهار کرد: اگر یک فرد مجبور باشد هر روز سایت‌ها را چک کند تا ببیند کسی به او تهمت نزده باشد، این مساله به عهده نیروی انتظامی نیست و دستگاه‌های دیگر غیر از پلیس مثل دستگاه‌های فرهنگی و قضایی مسئول هستند. یا وقتی یک بیماری مسری در جامعه نگرانی به وجود می‌آورد یا اینکه آلودگی هوا مردم را نگران می‌کند، رسیدگی به آنها وظیفه پلیبس نیست.

روحانی با بیان اینکه "مساله امنیت امروز بسیار گسترده است که بخشی از آن به عهده نیروی انتظامی است"، افزود: زمانی تصور براین بود که هر چه نیروی نظامی قدرتمندتر، زورمندتر و برخورد‌ها خشن‌تر باشد امنیت بهتر تأمین می‌شود اما امروز هیچکس این را قبول ندارد. البته نیروی انتظامی باید توانمند و مجهز باشد اما اساس امنیت را تنها قدرت تعیین نمی‌کند بلکه امنیت را حاکمیت قانون تعیین می‌کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "حاکمیت و اجرای قانون در کشور باید به صورت ارزش دربیاید"، خاطرنشان کرد: معیار ارزش، قانون است؛ چه قانون شرع و چه قانون کشور. در صورتی که در کشور قانون به ارزش تبدیل شود، سرآغاز نظام و امنیت و آرامش را شاهد خواهیم بود و این فرهنگ در کنار حضور نیروی انتظامی می‌تواند در جامعه امنیت را به معنای واقعی کلمه ایجاد کند.

وی با اشاره به اهمیت همراهی مردم در یک جامعه گفت: قانع شدن مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چون گاهی آنچه را که ما منکر می‌دانیم از نظر مردم منکر نیست. پس اول باید بتوانیم معروف را معروف و منکر را منکر کنیم و این را در میان مردم جا بیاندازیم. به طور مثال در زمانی شاهد بودیم که مردم بستن کمربندی ایمنی ماشین را مسخره می‌کردند اما بعد از مدتی که با اقدامات فرهنگی این مساله برای مردم توجیه شد امروز به راحتی می‌توان در این رابطه امر به معروف و نهی از منکر کرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از اشکالات ما در نظام فرهنگیمان این است که فکر می‌کنیم آنچه در ذهن یک طلبه یا پلیس می‌گذرد، در ذهن مردم هم همانطور است اما باید بدانیم جایی که مردم چیزی را شایسته و روا و معروف بدانند یک جور عمل می‌کنند و اگر عملی را ناشایست و منکر بدانند جور دیگر رفتار خواهند کرد. مثلا وقتی پلیس با اراذل و اوباش برخورد می‌کند، همه مردم آن را تشویق می‌کنند اما گاهی می‌بینیم پلیس کاری انجام می‌دهد که گرچه اقدامی درست است اما برای مردم تعجب برانگیز است و من در این رابطه مثال‌هایی دارم اما نمی‌گویم چون می‌ترسم سوءاستفاده شود.

روحانی با تاکید بر اینکه "پلیس باید مقتدر باشد و مهارت حرفه‌ای داشته باشد"، خاطرنشان کرد: پلیس باید دانش‌بنیان نیز باشد یعنی هر کاری را با تحقیق علمی و پژوهش انجام دهد و همه اصول اخلاقی و انسانی را نیز رعایت کند و البته بداند که اقتدار، با ادب و تواضع منافات ندارد.

وی با بیان اینکه "مردم ایران بسیار فهیم هستند و در مقاطع حساس تصمیم‌های بسیار بزرگ می‌گیرند"، خطاب به حاضران گفت: شما مسئولان نیروی انتظامی وظیفه سنگینی به عهده دارید و در مواجهه با مردم باید در نظر بگیرید که نماینده نظام جمهوری اسلامی ایران هستید چون اخلاق و نحوه برخورد شما با مردم می‌تواند مبلغ نظام و اسلام باشد یا اثر معکوس داشته باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت کار نیروی انتظامی در برخورد با مجرمان قبل از رسیدگی قوه قضاییه به جرم یک فرد مجرم، افزود: عصبانیت‌ شما در دقایق اولیه برخورد با یک مجرم نباید باعث شود در پرونده دخالتی بوجود آید چون گاهی همین گزارش‌های شما قاضی را در مسیری می‌برد که شاید به حق نباشد. پس همانطور که وظیفه شما بسیار سنگین است، اجر شما هم بسیار زیاد خواهد بود.

روحانی با تاکید بر اینکه "کشور شرعاً، عرفاً و قانوناً متعلق به مردم است و تمام مقامات کشور مستقیم و غیرمستقیم منتخب مردم هستند"، توضیح داد: همه باید خود را خادم مردم بدانیم و مراقب باشیم که حتی در برخورد با یک مجرم باید بر اساس قانون و اسلام با او برخورد کنیم و نباید با او تند صحبت کنیم یا فحاشی کنیم، یعنی حتی اگر یک فرد اعدامی باشد، در مسیر بردن او به چوبه دار نباید با او تند صحبت کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "امروز پلیس در دل مردم جایگاه و منزلت اجتماعی خوبی دارد"، اظهار کرد: مردم قدردان زحمات پلیس هستند و دولت هم در حد توان هرچه بتواند کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه "امسال در تخصیص اعتبارات پلیس بیش از صددرصد اعتبار در نظر گرفته شده است"، گفت: تا پایان این هفته مرحله دوم یارانه‌ها را عملیاتی و اجرایی خواهیم کرد که در این راستا به همکاری و یاری پلیس و همه مردم احتیاج داریم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها یک تکلیف قانونی است که باید آن را اجرا کنیم و طبق قانون از مردم خواستیم برای دریافت یارانه ثبت نام کنند و آنها که نیاز ندارند، از ثبت‌نام خودداری کنند"، خاطرنشان کرد: در سال 93، یارانه به افراد نیازمند متقاضی پرداخت می‌شود.

روحانی با اشاره به اینکه "در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تاکید داریم که به مردم فشار نیاید و شیب این کار ملایم باشد"، گفت: در این زمینه بسیار حساس هستم و وقتی گزارشات مختلفی از نحوه اعمال مصوبه مربوط به هزینه برق را دیدم و متوجه شدیم که تفسیر دیگری از مصوبه مربوط به برق شده است خواستیم تا این موضوع اصلاح شود. البته می‌دانیم که شرکت برق بدهی زیادی به تولیدکنندگان دارد چون ما دولتی را تحویل گرفتیم که 20 هزار میلیارد تومان بدهکار برق بود و به تدریج باید این بدهی پرداخت شود.

وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال و موضوع اقتصاد و فرهنگ و تاکید و مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: تا زمانی که قاچاق وجود دارد نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را درست کرد. پس پلیس در این حوزه هم مسئولیت سنگینی بر عهده دارد و باید در این مسیر دولت را یاری کند، چون اجرای اقتصاد مقاومتی به نفع کشور است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما نیازمند به تحول در اقتصاد هستیم تا کشور را از رکود خارج کنیم"، افزود: از اهداف امسال دولت این است که کشور از رکورد خارج شود و در این راستا، اشتغال بسیار مهم است؛ پس همه باید دست به دست هم دهیم تا اقتصاد را رونق بخشیم و در این رابطه نیز نیروی انتظامی ان‌شاءالله به رسالت خود عمل خواهد کرد.

کد خبر 256423
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز