حسین چمنی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار بانک مرکزی در دو سال نخست اجرای فاز نخست هدفمندی یارانهها مصرف مواد غذایی در کشور معادل 18 درصد کاهش یافت، گفت: در بین مواد غذایی بیشترین کاهش مصرف با 42 درصد مربوط به شیر و لبنیات بوده که در واقع این یک کاهش نبوده بلکه سقوط بوده است.
او با اشاره به اینکه طبق آمارهای رسمی بهداشتی در کشور هماکنون دستکم به طور میانگین 150 میلیون دندان پوسیده در دهان مردم ایران وجود دارد، گفت: اگر در سال هزینههای معادل فقط 200 هزار تومان صرف ترمیم هر دندان پوسیده شود که در سال رقمی معادل 30 هزار میلیارد تومان اعتبار برای ترمیم دندان مردم ایران لازم است که با این رقم میتوان دستکم 600 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کرد. این در حالی است که با افزایش مصرف شیر و لبنیات در کشور میتوان به تدریج از پوسیدگی دندان و پوکی استخوان در نسلهای آینده ایران جلوگیری کرد و یا دستکم به میزان زیادی آن را کاهش داد.
مشاور شرکت صنایع شیر ایران افزود: درباره سرانه مصرف شیر در ایران آمار و ارقام متفاوتی وجود دارد اما این رقم از کمتر از 60 کیلوگرم تا حدود 80 کیلوگرم اعلام شده است.
چمنی همچنین از بهرهبرداری از هفتمین کارخانه تولید شیرخشک و محصولات پودری شرکت صنایع شیر ایران در تبریز خبر داد و گفت: با احداث این نوع از کارخانهها از خروج آب پنیر از کارخانههای لبنی و ورود آنها به محیط زیست نیز جلوگیری میشود. ضمن اینکه با راهاندازی این کارخانه ظرفیت جذب شیر صنایع شیر در استان اذربایجان شرقی نیز افزایش مییابد.
به گفته وی برای راهاندازی این کارخانه بالغ بر 13 میلیارد و 450 میلیون سرمایهگذاری شده است.
مشاور شرکت صنایع شیر ایران افزود: صادرات صنعت لبنیات کشور در سال قبل به بیش از 600 میلیون دلار رسید که در صورت حمایت دولت و ایجاد برخی زیرساختها این رقم قابل افزایش حتی به یک میلیارد دلار نیز است.