یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
۰ نفر

زهرا رفیعی: با فراگیر شدن استفاده از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها، مصرف‌کنندگان اصلی کامپیوترهای شخصی کم‌کم به کارمندان محدود می‌شود.

پشت میز نشینی

عوارض نشستن‌هاي طولاني در محل كار اگر با درست ننشستن همراه شود، باعث تحليل ستون فقرات شده و در دراز مدت آسيب‌هاي جدي بر بدن وارد مي‌كند. شرايط نامناسب در محيط كاري و بي‌توجهي به موارد ارگونوميكي هنگام كار با كامپيوتر ممكن است باعث ايجاد ناهنجاري‌هاي اسكلتي و عضلاني شود.

چگونه بنشينيم

سر، بخش سنگيني از بدن است كه اگر هنگام كار با رايانه جلوتر از بدن باشد باعث تحليل رفتن عضلات گردن و سرشانه مي‌شود. تداوم اشتباه نشستن علاوه بر سر و گردن، كمر و زانوها را نيز درگير مي‌كند. اگر شغل كارمندي را انتخاب كرده‌ايد براي اينكه در درازمدت دچار عوارض كار پشت‌ميزنشيني نشويد در وهله اول ميز و صندلي درستي انتخاب كنيد.

اين صندلي بايد داراي دسته‌هايي براي استراحت دست‌ها بوده و ارتفاع آن قابل تنظيم باشد. اندازه و ارتفاع نشيمنگاه صندلي بايد در حدي باشد كه ران‌ها موازي با سطح زمين بوده و كف پاها روي زمين قرار بگيرند و به پشت زانوها فشاري اعمال نشود. پشتي صندلي بايد بين 10تا 30درجه نسبت به حالت عمود داراي شيب باشد. گودي كمر بايد توسط يك حمايت‌كننده كمري كه به شكل يك برآمدگي در پايين پشتي صندلي وجود دارد پر شود. اگر لازم است از كوسن‌هاي كوچك استفاده كنيد تا پايين و بالاي كمرتان هم تكيه‌گاه داشته باشد.

عوارض درست ننشستن

عوارض كار طولاني مدت با كامپيوتر شامل ضايعات چشم، سردرد، كمر درد و فشار در نواحي مچ دست، شانه، گردن و دردهاي گردن و شانه است كه با خستگي شديد عضلات اين ناحيه همراه است. اگر كار طولاني با درست ننشستن همراه باشد، اين عوارض مضاعف خواهد شد و بر كيفيت زندگي تأثير خواهد گذاشت. دردهاي مفصل آرنج، مچ، انگشتان و نهايتا دردهاي پشت و كمر از مشخصه‌هاي استفاده نادرست از ميز و صندلي است. ثابت نشستن طولاني با فشار پي در پي، باعث خوردگي و ساييدگي مهره‌ها و نرسيدن خون كافي به ديسك و سخت شدن و كاهش قابليت انعطاف آن مي‌شود.

جاي ابزار كار كارمند

صفحه نمايش بايد روبه‌روي چشم‌ها قرار گيرد و سر و گردن بايد در وضعيت خنثي باشند و به جلو و عقب خم نشوند. اگر صفحه نمايش كوچك است براي ديدن خم نشويد و سر را جلو نبريد، اندازه قلم را بزرگ كنيد تا به راحتي ديده شود. وسايل مورد استفاده نيز مثل موس و صفحه كليد بايد آنقدر به فرد نزديك باشند كه دست دور از بدن قرار نگيرد. در اين شرايط نيز بايد هر يك ساعت استراحت كافي داده شود و از كار طولاني مدت اجتناب شود. صفحه كليد رايانه را طوري قرار دهيد كه كاملا روبه‌روي شما قرار گيرد و كمرتان براي استفاده از آن نچرخد. ارتفاع ميز هم بايد طوري تنظيم شود كه آرنج و شانه‌هاي شما بتوانند آزاد و شل قرار گيرند و مچ دست‌هاي شما خم نشود.

جلوگيري از كهولت قامت

نشستن طولاني مدت حتي اگر با رعايت استاندارد‌ها باشد، همچنان آسيب رسان است. براساس تحقيقات مارك هميلتون ميكروبيولوژيست دانشگاه ميسوري مكانيسمي كه بدن ما در حال نشستن در پيش مي‌گيرد با زماني كه در حال قدم زدن و ورزش كردن هستيم بسيار متفاوت است و اساسا ستون فقرات انسان براي نشستن به‌مدت‌هاي طولاني طراحي نشده است.

انقباض عضلات شكمي به سمت ستون مهره‌ها، رساندن يك زانو به سينه، بالا بردن پا به شكل صاف، كشش پايين كمر، پل زدن، بلند كردن لگن و خم شدن به جلو در وضعيت زانو زده ازجمله عواملي هستند كه به تقويت عضلات كمري كمك مي‌كنند. حركات كششي سينه‌اي، حركات پاروزني در حالت نشسته، بالا آوردن شانه‌ها، كشيدن تنه و پايين آوردن آن، تاب دادن تنه، جلو آوردن چانه، تمرين ايزومتريك گردن و چرخش گردن مي‌تواند از گردن‌درد جلوگيري كند. شناي سوئدي باعث تقويت فيله‌هاي كمر مي‌شود. يك راه خوب براي جلوگيري از كمردرد، قوي كردن عضلات بدن است. اين ويژگي را مي‌توان با ورزش منظم ايروبيك يا تمرينات قدرتي به‌دست آورد.

کد خبر 261941

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha