مشاور عالي شهردار اصفهان، هشت سال دفاع مقدس را بخش مهمي از میراث فرهنگی ناملموس ايران عنوان و بر لزوم ثبت و ضبط و معرفي آن به آيندگان تأكيد كرد.
به گزارش واحد اطلاع رساني دبيرخانه اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي ناملموس به نقل از ايمنا مهدي جمالينژاد در گفت و گو با خبرنگار ايمنا با بيان اينكه بخشي از فرهنگ ناملموس كشورمان را تاريخ شفاهي كشور به ويژه در سالهاي اخير تشكيل مي دهد، اظهار داشت: خاطرات شفاهي حماسه ها، ايثارها و از جان گذشتگي رزمندگان، آزادگان و جانبازان صبورمان گنج بي پايان نهفته اي هست كه بايستي با عشق و صداي دل آنها را استخراج كرد.
وي تأكيد كرد: يقيناً اين خاطرات ارزشمند ميتواند نسل به نسل و سينه به سينه نقل شود و در عين معنويت و طلاوت، پندآموز هم باشد و دانسته ها و تجربيات زيادي رو به آيندگان منتقل كند و سبك زندگي اسلامي و معنوي را ترغيب نمايد؛ خاطراتي كه گاه متوجه شخصيتي و گاه به شهر خاصي برميگردد.
مشاور عالي شهردار اصفهان افزود: شخصيتهايي كه به علت اقدامات خدامحور و الهي و ايثارگريهاي ميهن دوستانه و خلق و خوي پهلواني و قهرماني، در اذهان عمومي مسلمين جهان ماندگار شده و مصداق هاي اسطورههاي جديد در كنار اسطورههاي كهن اين مرز و بوماند.
به گفته جمالينژاد، با ثبت خاطرات و تاريخ شفاهي دفاع مقدس ميتوان يك منبع مستند را براي پژوهشگران اين حوزه فراهم كرد و علاوه بر بيان روايت رزمندگان در دوران جنگ، سلوك و شيوه زندگي شخصي آنها را هم مطالعه كرد.
وي يادآور شد: البته در تاريخ شفاهي جنگ به عنوان مصداقي از ميراث فرهنگي ناملموس معاصر بايستي شرح وقايع را بر اساس ديدگاه ها و عملكرد شاهدان از خاطره رشادتها و فداكاريها ثبت و ضبط كرد.
جمالينژاد با بيان اين كه ما در تاريخ معاصر كشورمان با دو اتفاق عظيم (كه همان انقلاب اسلامي و دفاع مقدس بود) روبرو هستيم كه آحاد مردم در آنها نقش داشته اند، خاطرنشان كرد: بايستي آيندگان از اين تاريخ شفاهي درس ها بگيرند و اين دو اتفاق بايستي به عنوان گنجينه هاي نفيس ميراث معنوي، چراغ راه آيندگان باشد.
وي تصريح كرد: در واقع فرهنگ پايداري و مقاومت پدافند غيرعامل فرهنگ ماست كه بسياري از حوادث آينده را ميتوانيم با آن بيمه كنيم و در ثبت و ضبط اين فرهنگ فاخر، اصيل و ارزشمند كه ريشه در آيين فتوت و جوانمردي، ايرانيان دارد، دچار نگاه ژورناليستي و تبليغاتي صرف نشويم و آن را به عنوان يك سبك معنوي زندگي در شيوههاي مهارتي زندگي نهادينه كنيم.
وي در خاتمه اذعان داشت: اخيراً گونهاي از گردشگري در كشورها به نام گردشگري جنگ هم مطرح است كه راهيان نور با رويكردي به مراتب متعالي تر از آن ميتواند گردشگران داخلي و خارجي را سيراب از معنويت و روحانيت نمايد.
نظر شما