مواد لازم:
كاهو: 250گرم
مرغ يك تكه: 150گرم
شير: يك پيمانه
كره: 25گرم
آرد: يك قاشق
پياز: يك عدد
روغن مايع: يك قاشق
پنير فتا: 50گرم
اول پيازها را خلالي و باريك خرد ميكنيم و با يك قاشق روغن كمي تف ميدهيم تا سبك شوند. نمك و فلفل را اضافه ميكنيم و مرغ را با يك پيمانه آب اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم بپزد. بهتر است براي اين نوع سوپها از سينه مرغ بدون پوست استفاده بشود.
مرغ كه پخت، آن را ريش ريش ميكنيم و دوباره به قابلمه برميگردانيم. كاهو را خرد ميكنيم و به مواد قابلمه اضافه ميشود.
در مرحله بعد، آرد را با كره تف ميدهيم تا خامي آرد گرفته شود. اصلا نبايد رنگ آن عوض شود. در همين حد كه بوي آرد گرفته بشود كافي است. حالا شير را آرام به آرد اضافه ميكنيم و در همين حين هم ميزنيم تا گلوله نشود. اين يك سس سفيد است كه در خيلي از سوپها استفاده ميشود. اين سس را وقتي يكدست شد به مرغ اضافه ميكنيم.
اجازه ميدهيم چيزي حدود 15دقيقه كاهو بپزد. بعد با همزن آن را ميكس ميكنيم. اين سوپ جزو سوپهاي نرم است.
در مرحله بعد پنير را رنده و به سوپ اضافه ميكنيم و روي شعله ملايم ميگذاريم تا غليظ شده و پنير آب شود. وقتي پنيرها آب شد زير سوپ را خاموش كرده و سرو ميكنيم.
خواص كاهو
كاهو حاوي ويتامين «ث» (ضداسكوربوت) و سرشار از نمكهاي معدني با خاصيت قليايي است، به همين دليل خون را تصفيه و به حفظ هوشياري مغز و سلامت بدن كمك ميكند. برگهاي سبز بيروني كاهو ارزش غذايي بالايي دارند چون در معرض نور خورشيد بوده و ويتامينهاي بيشتري دارند. هر چه كاهو سبزتر باشد، ويتامين بيشتري دارد. كاهوي پخته براي ازدياد شير مادر مناسب است. آب كاهو، خنك و شادابيبخش است و ميزان فراوان منيزيم در آب آن سبب تقويت بافت عضلاني، اعصاب و مغز ميشود. آب كاهو جنبه درماني دارد. براي رفع يبوست و بيخوابي مفيد است و براي افراد ديابتي مفيد بوده و بهعلت داشتن املاح فراوان ازجمله روي و منگنز براي جلوگيري از ريزش مو و سفيد شدن آن مفيد است.
نظر شما