به گزارش خبرگزاری ایسنا دکترغلامرضا زمانی در همایش یک روزه انجمن دیستروفی با بیان این که در بیماری دیستروفی با افرادی که معلولیت جسمی دارند، روبرو هستیم اظهار کرد: "در این زمینه به ندرت با بیماران معلولیت ذهنی روبرو میشویم."
اذعان داشت: "مهمترین اهداف انجمن ایجاد امید به زندگی و ارتقا کیفیت زندگی در بیماران مبتلا است و بیماران نباید به علت ارثی بودن آن و نشستن طولانی مدت روی ویلچیر ناامید شوند. "
وی تصریح کرد: "بیمار باید خودش را باور کند و با معلولیت، خوب زیستن و غلبه کردن به بیماری را فرا گیرد."
وی خاطرنشان کرد: "انحراف در ستون فقرات، لاغری عضلات، زمینگیر شدن زودرس، از عوارض این بیماری به شمار میرود اما با اقدامات توان بخشی میتوان به کیفیت زندگی بیماران افزود."
دکتر زمانی با بیان این که ازدواج فامیلی، تصادفات، جنگ، از علتهای بروز معلولیتهای بسیار در کشور است، اضافه کرد: "امکانات برای معلولین در کشور حداقل است، اما این در حالی است که این افراد هم مانند افراد عادی دیگر مالیات دولتی را پرداخت میکنند. آشنا شدن با حقوق معلولیت و مطالبه آن از آثار تشکیل انجمن است."
وی در ادامه افزود: "بیماری دیستروفی از طریق ژن غالب یا مغلوب و برخی بیماریهای وابسته به جنس و در سنین مختلف بروزمیکند."
رییس هیات مدیره انجمن دیستروفی با بیان این که علایم بیماری، بر حسب نوع آن علتهای متفاوتی دارد، توضیح داد: "در این بیماری، برخی تواناییهای حرکتی را دیرتر به دست میآورند و برخی دیگر نیز ضعف عضلانی در صورت، بلع، گردن، کمربند شانه و لگن پیدا میکنند. همچنین لاغری در عضلات صورت، گردن، دور مهرههای کمری، اندامهای فوقانی، تحتانی، انحراف در پاها و دستها در موارد پیشرفته بروز میکند. "