اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در انواع روغن و چربي چه در مواد غذايي و چه در بدن ما داراي يك شكل طبيعي مولكولي هستند كه در اصطلاح علمي به آن حالت "سيس" ميگويند.
گاهي اوقات در بعضي مواد غذايي طبيعي و يا در طي فرآيند توليد روغن نباتي جامد فرم طبيعي مولكلول اسيد چــرب تغيير ميكند و يك اسيد چرب غير عادي ايجاد ميشود كه به آن "اسيد چرب ترانس" ميگويند.
وجود اسيد چرب ترانس در روغن و چربي براي سلامتي مضر است و مي تواند موجب بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و سرطان بشود.
مقدار اسيد چرب ترانس در روغن هاي مصرفي بايد در حداقل مقدار باشد كه سلامت انسان را به خطر نيندازد. روغن هايي كه ميزان اسيد چرب ترانس آن تا 10% باشد، براي مصرف مناسب است.
دفتر بهبود تغذيه جامعه - معاونت سلامت وزارت بهداشت
نظر شما