به گزارش مهر، حسن قاضی زاده هاشمی امروز در بیستمین جشنواره تحقیقات پزشکی رازی عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب پیشرفتهای زیادی در حوزه علوم پزشکی شده است در صورتی که زمان زیادی از آن روزها نگذشته ولی از نظر پیشرفت و ارتقا قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.
وی با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی و دانشمندان در کشور افزود: پیشرفت های پزشکی مرهون تلاش شخصی و گاها جمعی است که گروه های مختلف مهندسی پزشکی و غیر مهندسی با هزینه های شخصی خود به پژوهش می پردازند و این باعث افتخار است.
قاضی زاده اظهار داشت: 40 درصد سهم تحقیقات به علوم پزشکی در دنیا تعلق گرفته در صورتی که تنها 12درصد از اعتبارات و بودجه های پژوهشی را به خود اختصاص داده اند و این واقعیتی است که علاقه افراد را به پژوهش در کشور نشان میدهد.
وی عنوان کرد: قبل از اینکه دولت تدبیر و امید شروع به کار کند در فاصله 6 ماه شاهد اعطای مجوز 25 دانشکده پزشکی و دندان پزشکی در کشور بودیم که تاکنون ما موافقتی با این موضوع نداشتیم و این گسترش بی رویه دانشکدههای پزشکی میتواند آفت باشد و به اساس پژوهش آسیب برساند.
وی با بیان اینکه باید این وضعیت ساماندهی شود، گفت: ساماندهی آموزشی و جلوگیری از گسترش بیرویه دانشگاهها امری ضروری است در صورتی که 90 دانشکده پزشکی و تعداد زیادی دانشکده های دندان پزشکی در کشور وجود دارد و ما باید این دانشکدهها را تجمیع کنیم و به امر تحقیق در این دانشگاهها نیز توجه داشته باشیم.
به گفته هاشمی فرهنگ موروثی فردگرایی و عدم کار تیمی ما را به پژوهش ارزشمند در کشور رهنمون نمیسازد و باید در قالب قطبها دانشکدههای متعدد را تجمیع کرد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امیدواریم آییننامهها در این خصوص ارتقا و بازنگری شوند تا افراد را به پژوهش در کشور ترغیب کنیم.
وی یادآور شد: در حوزه آموزش نیز روشهای اعمال جذب اعضای هیات علمی طوری است که نمیتوانیم بهترینها را انتخاب کنیم و در این صورت کیفیت کاهش میيابد.
هاشمی با بیان اینکه تغییر نگرش ها و آیین نامه ها امری ضروری است، افزود: مقررات باید برای پژوهشگران باشد تا به خلق ثروت در کشور منجر شود که در این خصوص نباید به دولت و اعتبارات آن دل بست.
وزیر بهداشت اظهار داشت: با وجود کمبود بودجه در کشور پژوهش وضعیت خوبی دارد چراکه این موضوع در گرو همت و ایمان همچنین علاقمندی پژوهشگران کشور در زمینههای تحقیقات علمی است.
وی اظهار داشت: بنا داریم تا در همین دولت در راستای دستور رئیس جمهور دانشگاه جامعی برای همکاری بخشی و بین رشته ای همچنین علوم پایه را افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: شبکههای تحقیقاتی ظاهرا در کشور وجود دارند ولی نشانگر توانمندی ما در رشتهها نیست و باید پژوهشهای چند مرکزی را تشکیل دهیم.
نظر شما