سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰
۰ نفر

دکتر احمدعلی آقارفیعی- متخصص طب سنتی: در روایات ما آمده است: «لقمه الصباح مسمار البدن»، لقمه صبح استحکام بدن را برقرار می‌کند.

بين مراجعيني كه داريم مشاهده مي‌كنيم كه بيشتر خانم‌هاي ايراني نه خودشان صبحانه كامل مي‌خورند و نه به فرزندان و همسرانشان صبحانه كامل مي‌دهند. اين باعث تضعيف قواي بدني مي‌شود و وقتي هنگام ظهر مي‌شود، حتي فعاليت اقتصادي جامعه هم تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد.

فردي به امام رضا(ع) مراجعه كرد و پرسيد: شما فرموده بوديد پنير مكروه است. امام رضا(ع) فرمودند: «ما گفته بوديم در روز پنير نخوريد، شب بخوريد». يكي از دلايلش هم اين است كه وقتي كلسيم در بدن بالا مي‌رود، فسفر مغز تخليه مي‌شود و چون ميزان فسفر و كلسيم بايد در خون مناسب باشد، در نتيجه خواب‌آلودگي ايجاد مي‌شود. غذاهاي كامل مثل حلوا ارده، عسل، آبگوشت، ‌آش، عدسي و... مناسب صبحانه هستند.

براي اينكه بتوانيم غذاي صبح‌مان را خوب بخوريم، بايد قبل از آن وضو ‌بگيريم، با لباس تميز سر سفره بنشينيم و با بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم شروع كنيم. صبحانه‌مان را با 21عدد مويز شروع ‌كنيم. كساني كه بيماري ديابت دارند به اندازه يك نخود كندر، صبح ناشتا بعد از مسواك زدن بخورند. اين سبب مي‌شود معده كه از شب مزاجش سرد بوده است، وارد گرما شود. اين گرما سبب مي‌شود غذا بهتر هضم و جذب شود. امام‌رضا(ع) هر روز 21عدد مويز و كندرشان را مي‌خوردند، بعد از طلوع آفتاب استراحت كوتاهي مي‌كردند و بعد براي فعاليت روزمره آماده مي‌شدند. اگر مي‌خواستند روزه بگيرند، سحري مقوي مي‌خوردند و اگر روزه نبودند صبحانه را كامل ميل مي‌كردند.

حداقل لقمه غذاي صبح 40 لقمه است كه با سرانگشت شست، سبابه و انگشت كنار آن خورده مي‌شود. وسط صبحانه نبايد صحبت كرد، نبايد آب خورد و خوب است كه در آخر غذا يك نوشيدني مثل سكنجبين، آب ولرم يا آبميوه مصرف شود. اگر به اين شكل صبحانه بخوريم و پس از غذا خوردن استراحت كوتاهي كنيم، آماده فعاليت در طول روز مي‌شويم و حتي تا شب هم ضعف نداريم. برعكس شهرها، در برخي از روستاها صبحانه را خيلي كامل و مقوي مي‌خورند و به همين دليل افراد فعال و توليدكننده هستند.

کد خبر 286201

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha