به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه استریت تایمز سنگاپور، این تحقیق به وسیله مراکز دانشگاهی و موسسات پزشکی سنگاپور انجام شده است و در آن عادتهای غذایی افرادی که برای خوردن برنج از قاشق، دست و چاپستیک استفاده میکنند مورد مطالعه قرار گرفته است.
چاپستیک یا چوبک غذاخوری میله از عاج یا چوب است که مردم آسیای شرقی برای خوردن غذا و برنج از آن استفاده میکنند.
جیکومار هنری، مدیر مرکز بالینی تحقیقات تغذیه سنگاپور که مدتی از زندگی خود را در انگلستان گذرانده با مشاهده عادتهای غذایی مردم غرب با جنوب شرق آسیا، این سوال را از خود پرسیده بود که آیا استفاده از دست، قاشق و چاپستیک در سلامتی افراد نقش دارد؟
وی توضیح داد که کمتر خوردن، کمتر جویدن و آهسته خوردن یا هضم غیرکامل کربوهیدارتها در نهایت منجر به کاهش قند خون میشود.
به گفته وی، از آنجایی که استفاده از چاپستیک باعث میشود فرد غذای کمتری را در طول مدت زمانی بیشتر تناول کند، این امر باعث کاهش قند خون میشود و در نهایت خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد.
در بخش نتایج این تحقیق ذکر شده است کسانی که از چاپستیک استفاده نمیکنند، میتوانند با کمتر خوردن و لقمههای کوچک به کنترل قند خون خود کمک کنند.
دیابت یا بیماری قند یک اختلال متابولیک در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزمهای مختلفی است.
بر اساس آمار انجمن دیابت ایران و مطالعات کشوری، در حال حاضر بیش از 10 درصد جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند و میزان شیوع این بیماری رو به افزایش است.
در حال حاضر حدود 400 میلیون نفر نیز در جهان مبتلا به دیابت هستند که نیمی از این افراد از دیابت خود بیخبرند و دیابت هر ساله سبب مرگ بیش از پنج میلیون نفر میشود، یعنی هر 6 ثانیه یک نفر به علت دیابت جان خود را از دست میدهد.
آمار نشان میدهد هزینه درمان دیابت و عوارض آن در جهان بیش از 550 میلیارد دلار در سال است.
نظر شما