شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه می‌شود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می‌شود و به آن سمنک (сумалак) می‌گویند.

طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولاً از یک هفته مانده به نوروز شروع می‌شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.

در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می‌کردند؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می‌شود.

سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده می‌شود.

سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می‌شود.

فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می‌کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:

  • به کاهش وزن کمک می‌کند
  • برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
  • جذب کلسترول و چربی را کاهش می‌دهد
  • به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد
  • در درمان سرطان کولون موثر است
  • به سلامت سیستم گوارشی کمک می‌کند
  • حاوی مواد معدنی فسفر، کلسیم و پتاسیم است
  • حاوی ویتامین‌های A، B و E است
  • به درمان یبوست کمک می‌کند
  • به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند
  • باعث افزایش شیر مادران می‌شود
  • بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می‌کند
کد خبر 290100

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha