به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته میشود و به آن سمنک (сумалак) میگویند.
طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولاً از یک هفته مانده به نوروز شروع میشود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده میکردند؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده میشود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده میشود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب میشود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان میکند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:
- به کاهش وزن کمک میکند
- برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
- جذب کلسترول و چربی را کاهش میدهد
- به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد
- در درمان سرطان کولون موثر است
- به سلامت سیستم گوارشی کمک میکند
- حاوی مواد معدنی فسفر، کلسیم و پتاسیم است
- حاوی ویتامینهای A، B و E است
- به درمان یبوست کمک میکند
- به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری میکند
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
- باعث افزایش شیر مادران میشود
- بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری میکند
نظر شما