یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: بسیاری از ما این رخداد را تجربه کرده‌اند: شب‌هنگام در خانه ناگهان احساس گرسنگی شدیدی می‌کند. با وجودی که این گرسنگی واقعی نیست- شما همان موقع غذا می‌خواهید. و متأسفانه در هنگام این گرسنگی شبانه بیش‌ازحد لازم غذا می‌خورید.

fridge

به نوشته یاهوهلث پژوهشی جدید در دانشگاه بریگهام یانگ توضیحی علمی برای این پدیده پیداکرده است. پژوهشگران در این بررسی که در ژورنال «تصویربرداری مغز و رفتار» منتشرشده است، دریافتند که برخی از نقاط مغز در شب‌ها به همان اندازه روزها با خوردن غذا به‌اصطلاح «نشئه نمی‌شوند».

دانشمندان برای این بررسی از ام آر آی برای اندازه‌گیری چگونگی پاسخ مغزهای افراد به تصاویر غذاهای پرکالری و کم‌کالری در صبح و شب استفاده کردند. آن‌ها دریافتند که تصاویر غذا به‌خصوص گزینه‌های پرکالری، در طول روز باعث ایجاد جهشی در فعالیت مغزی می‌شود، اما در شب‌ها این پاسخ‌های مغزی شدت کمتری دارند.

پژوهشگران گفتند که این یافته‌ها نشان می‌دهد ما در شب‌ها به‌اندازه روزها با غذا ارضا نمی‌شویم و گرایش به خوردن غذای بیشتر برای رسیدن به احساس رضایت داریم. آن همچنین دریافتند ما در شب‌ها، حتی هنگامی که میزان گرسنگی و سیری ما به همان اندازه میزان آن‌ها در سایر اوقات روز است، با غذا اشتغال فکری داریم.

کارشناسان می‌گویند این یافته‌ها پیامدهایی برای سلامت ما دارد- و هیچ‌کدام از این پیامدها خوب نیست.

به‌طورمعمول، خوردن در شب به پرخوری با گزینه‌های بد غذایی می‌انجامد، و ناشی از گرسنگی واقعی نیست. افراد در این هنگام معمول به خوردن شیرینی یا چیپس‌های شور روی می‌آورند که ممکن است ذهنشان را آرام کنند، اما به پرخوری می‌انجامند.

مقابله با این گرسنگی شبانه به این راحتی‌ها هم نیست. او می‌گوید بدن‌های ما درواقع به‌طور فیزیولوژیک برای مصرف غذای بیشتر در عصرها برنامه‌ریزی‌شده است، و این شرایط ولع به غذا را که در طول روز ممکن است آن را نادیده بگیریم، در شب‌ها تشدید می‌کند.

این پدیده می‌تواند با افزایش وزن منجر شود و اضافه‌وزن به شماری از پیامدهای منفی بهداشتی، ازجمله خطر دچار شدن به بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و حتی برخی از اشکال سرطان بینجامد.

خوردن غذا پیش از رفتن به بستر همچنین می‌تواند به بازگشت محتویات اسیدی معده به مری (ریفلاکس اسیدی)‌ بینجامد. ریفلاکس علاوه بر ناراحتی فوری، می‌تواند دندان‌های شما را تخریب کند و به مری شما آسیب برساند.

کارشناسان می‌گویند، باوجوداین میل درونی به خوردن بیشتر در شب، می‌توان این ولع به غذا را مهار کرد.

خوردن بیشتر در طول روز، خوردن میان‌وعده‌های سالم در فاصله وعده‌های غذایی که حاوی پروتئین و چربی‌های سالم باشند، و خوردن یک شام راضی‌کننده، اما نه با اندازه بیش‌ازحد، را توصیه می‌کند. این کار به سیر ماندن شما در شب یاری می‌رساند و وسوسه خوردن شامی سنگین و نیز خوردن میان‌وعده پس‌ از آن را کاهش می‌دهد.

 شما همچنین می‌توانید خود را به خوردن کمتر در شب‌ها عادت دهید. او توصیه می‌کند که برای خودتان معلوم کنید که چه عاملی شما را به خوردن بیشتر در عصرها برمی‌انگیزد: آیا این کار را هنگام تماشای تلویزیون انجام می‌دهید؟ آیا در انتهای روز بیشتر تحت استرس قرار دارید؟

سپس فهرستی ذهنی از کارهایی که می‌توانید به‌جای آن کارها انجام دهید، برای مثل صحبت کردن با تلفن، شستن رخت، یا پیاده‌روی را تهیه کنید.

و در نهایت، اگر نمی‌توانید با این ولع خوردن غذا در شب مقابله کنید، فقط گزینه‌های سالم‌تر را در وعده‌های کوچک‌تر انتخاب کنید؛ برای مثال یک میان‌وعده پروتئینی که باعث احساس پری در شما شود، مانند ۱۵ گرم بادام، یک تخم‌مرغ کاملاً جوشیده، یا ماست یونانی کم‌چربی.

تغییرات کوچکی مانند این‌ها می‌توانند تأثیری بزرگ بر دور شکم شما- و سلامت شما- داشته باشند.

کد خبر 294589

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha