همشهری‌آنلاین: کاوش‌های باستان شناسی در گاراژ موسوم به زغالی‌های قزوین به کشف آثار دوران صفویه، قاجار و همچنین پهلوی منجر شد.

کشف آثار صفویه، قاجاریه و پهلوی در گاراژ زغالی‌ها

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری فریبا محمدی سرپرست گروه باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: در این فصل از کاوش ورودی زیرزمین خانه ای مسکونی، بخش‌هایی از فضای یک شبستان ستوندار و قسمتی از دیوار یک کاروانسرا شناسایی شد.

به گفته این باستان شناس بازه زمانی آثار کشف شده شامل چهار دوره پهلوی اول و دوم، قاجار واواخر صفویه است.

محمدی خاطر نشان ساخت که باوجود شدت تخریب لایه‌ها و آثار به دست آمده در دوره‌های مختلف، بازسازی و شناسایی آثار با توجه به اسناد مکتوب و کاوش‌های باستان شناختی امکان پذیر شد.

اوتیغه بندی‌های آجری با ملاط سیمانی برای تقسیم بندی فضایی و بخشی از فضای ورودی زیرزمینی یک خانه مسکونی را مربوط به دوران پهلوی دانست.

وی افزود: آثار متعلق به اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی شامل بخش‌هایی از یک شبستان ستوندار است که ورودی ضلع جنوبی آن با سنگ و آجرپی ریزی شده و در هرطرف ضلع غربی و شرقی آن دو حجره دارد.

این ورودی به فضای مسقفی منتهی می شود که دارای 9 ستون مدور با مصالح آجر بوده و قطر ستون‌ها 90 سانتی متر و پی آنها نیز مربع - مستطیل است.

این باستان شناس در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری(richt.ir ) همچنین گفت : آخرین و قدیمی ترین دوره شناسایی شده در این محوطه که با تصاویر نقشه هوایی 1919 نیز مطابقت دارد احتمالا مربوط به دوران قبل از قاجار و اواخر صفویه است.

او خاطرنشان ساخت که شواهد به دست آمده از این دوره شامل بخش‌هایی از دیوارسنگی ضلع شرقی کاروانسرایی با قاب بندی‌های آجری است که در فواصل آن ستون نماهای آجری مستطیل شکل قراردارد.

در تصاویر هوایی 1919 از این بنا با نام کاروانسرای حاج حسن یاد شده است.

مجوز عملیات کاوش باستان شناسی گاراژ زغالی‌ها که چند روز پیش پایان یافت توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.

این کاوش توسط اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین و با هدف شناخت هرچه بیشتر اجزا و ارکان بافت تاریخی و الگوی ساخت و توسعه شهری و در راستای طرحهای جدید توسعه ای در تعامل با شهرداری صورت گرفته است.

کد خبر 295600

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha