براساس گزارش پاپ ساينس، عصبشناسان دانشگاه كارنگي ملون توانستهاند همان لحظهاي كه در كارتونها بالاي سر افراد چراغي روشن ميشود را به ثبت برسانند. اين دانشمندان به تازگي موفق شدهاند از لحظه تولد يك ايده يا فكر جديد در مغز انسان عكسبرداري كنند.
دانشمندان به 16 داوطلب حاضر در اين پژوهش مطالبي درباره غذا و زيستگاه هشت حيوان منقرض شده آموزش دادند درحاليكه مغز داوطلبان در حين فراگيري اين مطالب توسط دستگاه fMRI مورد بررسي قرار داشت و از آن عكسبرداري ميشد. زماني كه نتايج اين عكسبرداريها توسط نرمافزاري رايانهاي تجزيه و تحليل شد، محققان دريافتند منطقهاي مشابه از مغز هريك از داوطلبان در زمان يادگيري يك مطلب جديد روشن شدهاست اما اطلاعات جديد درباره هريك از حيوانات منطقهاي مخصوص به خود را در مغز افراد اشغال كردهبود و هريك از داوطلبان از نشانه فعاليت مغزي منحصر به فردي برخوردار بودند.
براي مثال زماني كه داوطلبان دريافتند يكي از حيوانات منقرض شده گوشتخوار نبوده و بيشتر ميوه مصرف ميكردهاند، اطلاعات مربوط به آن را در چند منطقه مجزا از مغز از جمله در بخش شكنج پيشاني تحتاني مغز به همراه چند بخش ديگر ذخيره كردند. اين به آن معني است كه اطلاعات جديد در مناطقي مشابه از مغز تمامي افراد فراگيرنده آن كدگذاري ميشوند و اين نشان از سيستم ذخيرهسازي جهاني منحصربه فرد مغز دارد.
محققان همچنين دريافتند هر بسته اطلاعالتي از نشان فعالسازي منحصربه فردي برخوردار است، به اين شكل نرمافزار رايانهاي با شناسايي اين نشانهها ميتوانست تعيين كند كه فرد درحال فكر كردن به كدام يك از حيواناتي است كه درباره آنها اطلاعات جديد به دست آوردهاست.
مطالعاتي اينچنيني ميتواند در درك بهتر روند پردازش و ذخيرهسازي اطلاعات در مغز انسان موثر واقع شود. همچنين با استفاده از اين اطلاعات دانشمندان ميتوانند زواياي تاريك بيماريهاي ناشي از فراموشي از قبيل آلزايمر را آشكارتر ساخته و حقايق بيشتري درباره آنها كشف كنند.
نظر شما