اکثر میوهها و سبزیجات بعد از برداشت شروع به از دست دادن طعم و خواص مغذی خود میکنند. بنابراین بهتر است این مواد غذایی را به موقع بخرید و تازه به تازه مصرف کنید تا از طعم و خواص سلامتی آنها به خوبی بهره ببرید.
ذرت: بوی بلال و یک دنیا خاصیت
این روزها از مقابل هر پارک و تفرجگاهی که رد بشوید بوی بلال به مشام میرسد. در این ماهها ذرتها به اصطلاح شیری و مناسب هستند. البته باید بدانید که ذرت در واقع جزو غلات هست اما ما آن را جزئی از خانوادهی سبزیجات میدانیم. شما میتوانید ذرت را به صورت بلال، کنسرو شده یا بوداده میل کنید. باید بدانید که همین ذرتهای رج زده در گوشه و کنار شهر منبع فوقالعادهی منیزیم، ویتامینهای B و A و فسفر هستند که نقش مهمی در ساخت و حفظ سلامت استخوانها و دندانها برعهده دارند. روغن ذرت نیز به دلیل دارا بودن چربیهای اشباع نشدهی پلی میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود.
البته حواستان به بلالهایی که در بیرون فروخته میشود باشد؛ چون همگی را در آبنمکهایی غوطهور میکنند که ساعتها از آن استفاده شده است. میتوانید بلال تازه را خریداری کرده و در منزل به هر شیوهی که دوست دارید آماده و میل کنید.
زردآلو: یک نارنجی دیگر با دنیايی از خاصیت
زردآلو به صورت میوهی تازه، خشک، مارمالاد، مربا یا آب زردآلو منبع فوقالعادهی بتاکاروتن محسوب میشود. این میوهی خوشمزه سرشار از آهن، مس، آنتیاکسیدان و فیبر است.
بهتر است زردآلو را بلافاصله بعد از خریداری میل کنید چون امکان دارد در پروسهی برداشت و حمل دچار زدگی و خرابی شوند.
تا حد امکان زردآلوهای نرم، رنگی، معطر و با پوست لطیف را انتخاب و خریداری کنید.
جعفری: یک سبزی مفید برای تمام فصول
هر آنچه سبزیجات مفید دیگر دارند سبزیهای معطری مانند جعفری نیز دارا میباشند. توصیه میکنیم جعفری را به صورت روزانه مصرف کنید. در کنار غذاهایتان به عنوان تزیین گذاشته و میل کنید. این کار باعث افزایش میزان آنتیاکسیدانهای دریافتی روزانهتان میشود. سالاد جعفری یک سالاد مناسب برای افزایش مصرف این سبزی معطر است. یک سهم غذایی حدود 125 میلیگرم از این سبزی بتاکاروتن، فولات، آهن و ویتامین C بالایی به بدنتان میرساند.
لوبیا سبز: لطفاً کوتاهی نکنید
لوبیا سبز سرشار از فیبر، آهن و فولات است. فرقی نمیکند آن را به صورت خام یا پخته شده، تنها یا همراه غذا و سبزیجات دیگر میل کنید. مهم این است که لوبیا سبز را خریده و به آشپزخانهتان بیاورید و با آن غذا درست کنید. حتماً کنار غذا از این سبزی استفاده کنید.
لوبیا سبز خام در ترکیب با ماست، گوجهفرنگی و برگ نعنا نیز خوشمزه خواهد بود.
تربچه: چشم و چراغ سبزیخوردن
ظرف سبزی خوردنتان را پر از تربچه کرده و میل کنید. بدانید که برگهای تربچه نیز مانند اسفناج قابل خوردن و پرخاصیت است. میتوانید این برگها را به سبزی خوردن یا آش و سالاد اضافه کنید. تربچههای نقلی منبع فوقالعادهی ویتامین C و آنتیاکسیدانها هستند. نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهند که مصرف منظم سبزیجات برگدار مانند تربچه، بروکلی، کلم برگ و غیره به پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان ریه، تخمدان و کلیهها کمک زیادی میکند.
تربچه جزو مواد غذایی تند و تیز است و ظاهر زیبایی به سبزی خوردن و سالادها میدهد. در حین خرید تربچههای سفت را انتخاب کنید. میتوانید تخممرغ آب پز را از وسط نصف کرده و زردهی آن را خارج کنید. سپس آن را با تربچه و پنیر رنده شده مخلوط کنید و دوباره داخل سفیدههای سفت بریزید و با گوجهفرنگی یا نخودفرنگی تزیین کنید. همچنین میتوانید تربچه را به مدت 10 دقیقه بخارپز کرده و با چاشنیهای دلخواهتان میل کنید.
کدو مسمایی: خوشمزه و عالی
کدو مسمایی بسیار کمکالری است بهطوریکه یک فنجان از این سبزی خردشده فقط 20 کالری دارد. شما میتوانید از کدو در جهت رسیدن به تناسب اندام استفاده کنید. کدو حاوی 2 گرم پروتئین، ویتامین A و ویتامین C میباشد و بسیار کمچرب است. توصیه میکنیم از کدوهای کوچک و سفت و بدون هیچ ضرب خوردگی استفاده کنید. هر چه کدوها خوشرنگتر و سبزتر باشند بهتر است.
شاتوت: شاه توتها
شاتوت یک میوهی بیدانه کمکالری و فوقالعاده خوشمزه است و این روزها در گوشهکنار شهر به وفور دیده میشود. این میوه منبع فوقالعادهی ویتامین C و انواع آنتیاکسیدانها محسوب میشود. شاتوت یا همان شاه توت از بروز عوامل عفونتزا و التهابزا پیشگیری کرده و آنتیاکسیدانهای آن با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند. این میوهی خوشرنگ و خوشمزه حاوی میزان زیادی ویتامین A و حتی آهن، پتاسیم، منیزیم و غیره نیز میباشد که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک میکنند.
منبع: تبیان
نظر شما