همشهری آنلاین: قائم مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع با بیان این که سرانه بیابان در کشور بیش از ۲ برابر سرانه جهانی است، گفت: در طول برنامه ششم سالانه ۵۰۰ هزار هکتار از کانون‌های بحرانی، بیابان‌زدایی می‌شود.

سرانه بیابان در ایران ۲ برابر آمار جهانی

به گزارش مهر، ناصر مقدسی درباره وضعیت بیابانزایی در کشور گفت: در حال حاضر پدیده گرد و غبار مشکلات جدی برای مردم کشور در مناطق غربی، جنوب غرب و مناطق مرکزی و به ویژه زابل در سیستان و بلوچستان ایجاد کرده که قسمت عمده منشا این گرد و غبار از بیرون مرزها و کانون‌های ریزگرد عراق، سوریه، اردن و عربستان است اما در کنار آنها کانون‌ها و چشمه‌های گرد و غبار در داخل کشور نیز وجود دارد.

وی با اشاره به اقدامات بلندمدت طی برنامه ششم برای کنترل کانون‌های بیابانی اظهار داشت: ایران ۲.۱ درصد از خشکی‌های جهان را به خود اختصاص داده و ۴.۲ درصد پدیده‌های بیابانی فاقد پوشش را در خود جای داده است.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع با بیان این که ۶۱ درصد از مساحت کشور در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارد، تصریح کرد: ۳۲.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در وضع بیابانی قرار دارد، که البته در تقسیم‌بندی‌های اکوسیستمی، ۴۳.۷ میلیون هکتار از اراضی کشور در زمره اکوسیستم‌های بیابانی است.

به گفته مقدسی، ۲۰ میلیون هکتار از اکوسیستم بیابانی ایران تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد که که از این مقدار ۶.۴ میلیون هکتار در محدوده کانون‌های بحرانی است که در ۱۸ استان کشور پراکنده است.

وی افزود: برای این ۷ میلیون هکتار کانون‌های بحرانی بیابان‌زایی کشور طرح‌های تفصیلی و مدیریتی تهیه شده و با توجه به منابع اعتباری که در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار می‌گیرد، سعی می‌شود این مناطق کنترل شوند.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تأکید کرد: طی برنامه ششم توسعه سالانه ۵۰۰ هزار هکتار از کانون‌های بحرانی کشور بیابان‌زدایی می‌شود که این میزان نسبت به گذشته جهش بزرگی محسوب می‌شود.

مقدسی با بیان این که سرانه بیابان در کشور ۰.۵ هکتار و در جهان ۰.۲۲ هکتار است یادآور شد: بنابر این سرانه بیابان در کشور بیش از ۲ برابر سرانه جهانی است یعنی بیش از ۲۰ درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل مي‌دهد.

وی با بیان این که جنگل‌ها، مراتع و اراضی کشاورزی سرمایه ملی کشور هستند و نباید روند بیابانی شدن پیدا کنند اظهار داشت: سازمان جنگل‌ها چنانچه کانون‌های بحرانی جدیدی ایجاد نشود در طی برنامه ششم توسعه بخش عمده‌ای از کانون‌های بیابانی کشور را مهار خواهد کرد.

کد خبر 307483

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha