محمد رئوفي با بيان اينكه بازرسان سازمان غذا و دارو مبني بر برنامه طرح PMS سطح عرضه را بهصورت مستمر رصد ميكنند، اظهار داشت: تاكنون شواهدي مبني بر وجود پارافين در انواع روغنهاي خوراكي دريافت نشده است. رئوفي همچنين با تأكيد بر اينكه گزارشهاي واصله نيز اين مطالب را تأييد ميكند، ادامه داد: واردكنندگان روغن كه داراي پروانه بهداشتي از سازمان غذا و دارو هستند ملزم به رعايت محصولات وارداتي خود براساس استاندارد ملي روغن هستند. وي در بخش ديگري از سخنانش خطاب به كساني كه ادعاي رويت مصاديق خلاف ضوابط را در هر فرآورده غذايي اعم از روغنهاي خوراكي يا هر محصول ديگر دارند، گفت: سازمان غذا و دارو همواره از ارائه ادله و مستندات براي بررسي و پيگيري موضوع استقبال ميكند. رئوفي ضمن يادآوري اين مطلب كه بايد بين فرآوردههاي قاچاق و محصولاتي كه داراي مجوز توليد يا واردات هستند تمايز قائل شد، خاطرنشان كرد: اگرچه مباحث حوزه قاچاق به ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و نهاد رياستجمهوري مرتبط است، ولي سازمان غذا و دارو همواره آمادگي خود را براي هرگونه تعامل و همكاري در راستاي برخورد با متخلفين و متقلبين با ستاد مذكور اعلام كرده است.
جنجال بر سر وجود پارافين در روغنهاي خوراكي از ظهر يكشنبه هنگامي آغاز شد كه خبرگزاري ايسنا خبري را مخابره كردكه تيترش اين بود: احتمال وجود پارافين در روغنهاي خوراكي
مشروح خبر ايسنا عينا در ادامه ميآيد:
دبير انجمن روغنكشي گفت: ناظران بايد سلامت روغن نباتي و روغن مايع توليد شده در كشور را بررسي كنند، چراكه استفاده از موادي غير از دانههاي روغني (مانند پارافين) در توليد اين محصولات خيانت به كشور و سلامت مردم است.
اكبر سبقتي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، اظهار كرد: بعيد است صنايع روغننباتي و توليدكنندگان روغن مايع از پارافين خوراكي در توليد اين ماده غذايي استفاده و به مردم خيانت كنند.وي افزود: دستگاههاي نظارتي مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت متولي نظارت بر سلامت مواد غذايي توليد شده و وارداتي به كشور هستند، چرا كه غذاي سالم پايه و اساس سلامت جامعه است و همه بايد نسبت به تأمين سلامت جامعه جدي باشند. دبير انجمن روغنكشي ادامه داد: در توليد روغن نباتي و روغن مايع اگر از هر دانه روغني استفاده كرده باشند بايد روي آن نوشته شود؛ بهعنوان مثال اگر از دانه روغني كلزا، دانه آفتابگردان، سويا يا ديگر دانههاي روغني براي توليد روغن استفاده شود بايد روي بطري آن درج شود؛ در غير اين صورت تخلف صورت گرفته و بايد ناظران با متخلف برخورد كنند.
با انتشار خبر ايسنا، تيتر «احتمال وجود پارافين در روغنهاي خوراكي» به يكي از جنجاليترين خبرهاي بهداشتي ديروز سايتها و شبكههاي اجتماعي تبديل شد. جستوجوي گوگل براي عبارت «احتمال وجود پارافين در روغنهاي خوراكي» عدد 124هزار مورد يافته را نشان ميدهد. همچنين كامنتهاي بسياري در ذيل اين خبر منتشر شده است كه بخشي از آن در همين گزارش آمده است. پس از بازتابهاي منفي خبر اين خبرگزاري دولتي، دبير انجمن روغنكشي در گفتوگو با خبرنگار همشهري گفت كه سخن گفتن از وجود پارافين در روغن خوراكي در صلاحيت كاري وي نبوده و او اين نكته را به خبرنگار ايسنا گفته ولي خبرنگار همچنان اصرار داشته كه او در اينباره اظهارنظر كند. سبقتي افزود: به خبرنگار ايسنا گفتم كه اطلاعي ندارم و وجود پارافين را در روغن نباتي بعيد ميدانم. دبير انجمن روغنكشي افزود: پس از انتشار خبر اشتباه ايسنا، خودشان مجددا تيتر را عوض كردند و به «هشدار نسبت به بررسي سلامــت روغنهاي خوراكي» تغيير دادند.
نظر شما