هر دو خبر از يك منبع منتشر شده است: سازمان غذا و دارو؛ سازماني كه در ماههاي گذشته موازيكاريهايش با 2 سازمان دامپزشكي و استاندارد هم خبرساز شده بود و مردم را درباره سلامت مواد غذايي مردد كرده بود. حالا موازي كاري در خود سازمان رخ داده است؛ 2ادارهكل موازي يكي به نام نظارت بر فرآوردههاي غذايي، آرايشي و بهداشتي و دومي به نام بازرسي و نظارت بر عملكرد سازمان غذا و دارو. خبر اصلاح ميشود اما دريغ از يك عذرخواهي. عذرخواهي از سرمايهگذار و شركتي كه اين نوشابه را در كشور توزيع ميكند، عذرخواهي از رسانههايي كه اخبار را به اعتبار مهر و امضاي سازمان غذا و دارو منتشر ميكنند و عذرخواهي از مردم و مخاطباني كه امنيت رواني و غذايي خود را به اين سازمان سپردهاند.
انتشار خبر غلط بيمجوز بودن نوشابه red bull قطعا براي اين شركت كاهش فروش و ضرر مالي خواهد داشت. اين خبر هرچند اكنون اصلاح ميشود اما بخشي از مخاطب اصلاحيه را نميبيند و بخشي هم باور نميكند و بخشي هم اگر باور كند آنقدر خبر اول چندشآور و مشمئزكننده است كه از خوردن آن براي هميشه سير ميشود. تصورش را بكنيد كه كسي به شما بگويد اسپرم گاو خوردهايد! خسارت سرمايهگذار اين شركت را چهكسي خواهد پرداخت؟ خسارت بياعتبار شدن سازمان نظارتي كشور در اذهان عمومي را چهكسي جبران ميكند؟ خسارت پشيماني دهها سرمايهگذار از فعاليت اقتصادي در ايران را از چهكسي بايد گرفت؟
شايد در نگاه اول اينگونه بهنظر برسد كه شركت مورد نظر ميتواند از سازمان مزبور شكايت كند و خسارت دريافت كند! اما هيچ فعال اقتصادي چنين توصيهاي نخواهد كرد كه از سازماني كه قرار است به اندازه يك عمر فعاليت اقتصادي بر تو نظارت بكند شكايت بكني كه اگر شكايت كني به معني اين است كه ديگر قصد نداري به فعاليت خود ادامه دهي!
جواب سؤالهاي جبران خسارت را نميدانم اما وظيفه خودم را بهعنوان خبرنگاري كه اين خبر را منتشر كرده است ميدانم. من عذرخواهي ميكنم از شركت سرمايهگذار. عذر من را بپذيريد كه من نميدانستم در سازمان غذا و دارو هم موازي كاري و ناهماهنگي است. من از مخاطبان عذرخواهي ميكنم، عذر من را بپذيريد كه من نميتوانم صحت و درستي خبرهاي سازمانهاي مسئول را هم دوباره بررسي كنم.
نظر شما