مینو صفیپور در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: برای آبیاری سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی ممکن است از آبهای آلوده و کودهای انسانی و حیوانی استفاده شود و علاوه بر آن، حیوانات اهلی و وحشی در مزارع کشت سبزیجات و غلات رفتوآمد میکنند، پس محصولات کشاورزی به انواع و اقسام تخم انگلها و میکروبها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آنها به صورت خام اعم از سبزی خوردن، سالاد فصل، تزیین ظرف غذا، کاهو، هویج، کلم، گلکلم و جوانه غلات باعث ابتلا به انگلهای روده و بیماریهای عفونی رودهای مثل انواع اسهالها، حصبه، وبا و شبه حصبه شود.
کارشناس مسئول بهداشت موادغذایی و اماکن عمومی شهر ایلام با بیان اینکه باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای رودهای حتما سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی را قبل از مصرف، سالمسازی کرد، ادامه داد: ابتدا باید سبزیجات را به خوبی پاک کرد تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود، سپس آن را در یک ظرف پنج لیتری ریخته و به ازای هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پرکرده قدری به هم زنند تا تمام سبزی در داخل کفآب قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه برای گندزدایی و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف پنج لیتری پر از آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول گندزدایی کننده به دست آید، تصریح کرد: باید سبزی انگلزدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول گندزدایی کننده قرار داد تا میکروبهای آن کشته شوند.
این کارشناس بهداشت با تاکید بر اینکه در صورت در دسترس نبودن پرکلرین میتوانید از یک قاشق مرباخوری آبژاول 10 درصد یا دو قاشق مرباخوری آبژاول 5 درصد استفاده کنید، خاطرنشان کرد: از سایر گندزداهای موجود دارای مجوز از وزارت بهداشت نیز میتوان مطابق دستورالعمل مندرج بر روی آنها استفاده کرد.
صفیپور اضافه کرد: سبزی گندزداییشده را باید مجددا با آب سالم شست تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف کرد.
نظر شما