مدیر دفتر توسعه و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به زمین‌خواری در دریاچه ارومیه، از دست‌اندازی برخی دامداران و کشاورزان منطقه به اراضی ۱۰۰ هزار هکتاری این دریاچه خبر داد.

مسعود تجريشي در حالي از دست‌اندازي به اراضي درياچه اروميه خبر مي‌دهد كه عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز پیش از این به زمین‌خواری در دریاچه ارومیه اشاره و مراقبت از بخش غیرقابل احیای این دریاچه در مقابل تعدی‌ها و زمین‌خواری‌ها را به عنوان یکی از خواسته‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه از سازمان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرده بود.

تجريشي به ايسنا گفته است: متاسفانه این 100 هزار هکتار هنوز قرق نشده و حصار ندارد و در حال حاضر از این راضی برای چرای دام‌ها استفاده می‌شود و برخی کشاورزان نیز به سبب خاک مساعد آن بخش‌های مختلف را تصرف کرده و شروع به کشت و زرع در آن کرده‌اند، در حالی که این دخل و تصرف غیرقانونی و خارج از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است.

مسعود تجریشی در توضيح اين خبر گفت: این اراضی قبلا جزو دریاچه ارومیه بوده ولی با توجه به اینکه آب رودخانه وقتي به این نقطه می‌رسد به علت شیب معکوس و شكل‌گيري رسوبات در اين اراضي، آب از این نقطه وارد دریاچه نمی‌شود، بلکه به داخل دشت برگشته و تبخیر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این اراضی در صورت پرآب شدن دریاچه ارومیه به دلیل شیب منفی نمی‌تواند آب را در خود جمع کند و آب به سمت دشت برمی‌گردد، اظهار کرد: رسیدن آب به این اراضی باعث شیرین‌شدن خاک و رویش علف روی آن و ورود دام برای چرا شده است، در این شرایط با ورود دام به دریاچه، نمک‌های کریستال شکل خود را از دست داده و با وزش باد، گرد و غبار نمكي بلند می‌شود و منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اين استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه مشکل دوم ناشی از شیرین‌شدن خاک این اراضی ورود کشاورزان به منطقه و کشت محصولات است، افزود: چون این زمین‌ها را کسی قرق نکرده، کشاورزان در این اراضی کشت می‌کنند و بعد از مدتی صاحب زمین می‌شوند در حالی که این اراضی جزئي از دریاچه ارومیه است.

تجریشی با اشاره به اینکه عرصه‌هاي دریاچه جزو اراضی است که کسی اجازه دخل و تصرف در آن ندارد، گفت: باید این منطقه قرق شود که نه دام وارد منطقه شود و نه کشاورزی در آن صورت گیرد، چون پوشش گیاهی این اراضی مانع خیزش نمک و غبار و حافظ مردم منطقه در برابر این پدیده‌ها خواهد بود.

  • رهاسازي 200 ميليون متر مكعب آب سدها

تجريشي همزمان در گفت‌وگو با ايرنا از اضافه شدن سالانه 8 درصد آب به ورودي درياچه اروميه خبر داد و گفت كه براساس مصوبه ستاد احيا، قرار است امسال 200‌میلیون متر مکعب آب از سدها به بستر دریاچه رها شود و به همین نسبت سال آینده اضافه مي‌‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس همين مصوبه باید از محل تصفیه پساب‌ها نیز از سال آینده 50میلیون متر مکعب آب در دریاچه رها شود که اين ميزان در انتهای سال آینده و بعد از آن بايد به 100میلیون متر مکعب افزایش یابد.

  • رهاسازي آب سد بوكان به سمت درياچه اروميه

معاون حفاظت و بهره‌برداري شركت آب منطقه‌اي آذربايجان غربي هم، ديروز از رهاسازي بخشي از آب مخزن سد زرينه رود بوكان به سمت درياچه اروميه خبر داد.

به گزارش ايلنا به نقل از وزارت نيرو، افشين اميرپور ديلمي ضمن اعلام اين خبر گفت: در راستاي اجراي مصوبات ستاد احياي درياچه اروميه و براساس برنامه زمانبندي تهيه شده، مرحله اول عمليات رهاسازي آب از سد بوكان با دبي 70مترمكعب از ابتداي آذر‌ماه سال‌جاري انجام شد.

ديلمي افزود: در اثر وقوع بارندگي‌هاي اخير و افزايش حجم آب ورودي به مخزن سد بوكان به ميزان حدود 55ميليون مترمكعب و با توجه به بررسي وضعيت حجم مخزن و تحقق پيش‌بيني‌هاي انجام شده براي ورودي به مخزن سد، امكان اجراي برنامه رهاسازي زودتر از موعد پيش‌بيني شده مقدور شد.

  • انتظار از متوليان حفاظت از طبيعت

مدير دفتر توسعه و برنامه‌ريزي ستاد احياي درياچه اروميه در حالي نسبت به زمين خواري در اراضي درياچه اروميه هشدار مي‌دهد كه همزمان با اين هشدار، فرمانده يگان حفاظت محيط‌زيست با اشاره به تشكيل كميته مقابله با زمين‌خواري از ابتداي سال94، بر ضرورت دريافت نقشه مستثنيات افراد حقيقي از سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان امور اراضي تأكيد كرد و گفت: در زمينه برخورد با متخلفين زمين‌خواري مشكل قانوني وجود دارد و بازنگري قوانين، افزايش جرايم و تشديد مجازات اين حوزه يك ضرورت است.

درعين حال سرهنگ خيلدار از آماده‌باش نيروهاي محيط‌زيست براي مقابله با زمين‌خواري و كوه‌خواري در روزهاي تعطيل خبرداده و گفته است حتي تغيير كاربري باغ‌ها توسط مالكين آنها تصرف غيرمجاز محسوب مي‌شود. براين اساس انتظار مي‌رود سازمان حفاظت محيط‌زيست و سازمان جنگل‌ها با كمك مراجع قضايي مانع از دخل و تصرف در اراضي درياچه اروميه شوند.

کد خبر 315056

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha