در ميان سهامداران هم بيشترين نفع را سهامداران شركتهاي خودروساز با 60درصد بازده بهدست آوردهاند.به گزارش همشهري، اعلام زمان آغاز اجراي برجام استراتژي را در بازارهاي معاملاتي تعيين كرد. در واقع هرچقدر تا قبل از آن بازارهاي سرمايهگذاري در حالت تعليق و انفعال بودند اما پس از آن همه بازارهاي سرمايهگذاري از انفعال خارج شدند و سمت و سوي حركت سرمايهگذاران مشخص شد.
آمارها نشان ميدهد كه همزمان با بروز نشانههاي آشكار از تحرك در بخش مسكن، بازار سهام با سرعت بيشتري نسبت به ساير بازارهاي سرمايهگذاري در حال حركت بوده و در طول 30روز گذشته توانسته بيش از كل 10ماه گذشته سود نصيب سهامداران كند. اين مقدار بازده بيشتر از بازده بازارهاي طلا، مسكن و ارز بوده است.
آمارها نشان ميدهد كه از زمان اعلام برجام تاكنون، سرمايهگذاران در بازارسهام بهطور متوسط 15.5درصد سود كردند درحاليكه در همين مدت مقدار بازده كساني كه سكه طلا خريدهاند 1.5درصد بوده و سرمايهگذاراني كه داراييهايشان را ارزهايي نظير دلار و يورو خريده بودند بين 0.2تا 0.8- درصد سود كردند.
- خودروسازها در صدر برندهها
آمارها همچنين نشان ميدهد كه از ميان سهامداران، بيشترين سود نصيب سهامداراني شده است كه روي موج خبرهاي خوش در مورد سهام خودروسازها سوار شدند. اين دسته از سهامداران از زمان آغاز اجراي برجام تاكنون 60درصد سود كردند.در طول روزهاي گذشته قرارداد جديد ايران خودرو با كمپاني بنز براي توليد خودروهاي سنگين منعقد شد و خودروسازان ديگر اروپايي نيز مذاكرات بيشتري را با خودروسازها براي توليد خودروهاي سبك و سنگين آغاز كردند.
شدت رشد سهام شركتهاي خودروساز در اين دوره در حدي بود كه 5رتبه نخست بيشترين بازده بورس در اين مدت نيز به شركتهاي خودروساز اختصاص يافت. بهطوري كه 2شركت از زيرمجموعههاي گروه خودروسازي ايران خودرو بيش از 90درصد بازده نصيب سهامداران خود كردند. براساس آمارهاي رسمي بورس تهران سهامداران شركت محورسازان ايران خودرو در اين مدت 127درصد و شركت گسترش سرمايهگذاري ايران خودرو 94درصد سود كردند.
در عين حال مقدار سود سهامداران زامياد، مهركام پارس و ماشينسازي اراك نيز بهترتيب 83،82و 81درصد بود. پس از صنعت خودروسازي، گروه استخراج ساير معادن با 51درصد بازده بيشترين بازده را در اين مدت بهدست آورد. سهامداران گروه ساخت مصنوعات فلزي، استخراج نفت و گاز و خدمات فني و مهندسي از ديگر سهامداراني بودند كه در اين مدت بيشتر از ساير سهامداران سود كردند.
ميانگين بازده اين سه صنعت نيز در اين مدت 34تا 46درصد بود.
- بازارهاي جهاني
رشد بازار سهام ايران در حالي اتفاق افتاد كه آمارهاي بينالمللي نشان ميدهد از زمان آغاز اجراي برجام تاكنون قيمت هر بشكه نفت خام وست تگزاس با 12.3درصد كاهش به محدوده 32.5دلار رسيده است و قيمت هر بشكه نفت برنت و سبد نفتي اوپك نيز در اين مدت بهترتيب 9.6و 17درصد كاهش داشته است.
اين در حالي است كه قيمت نفت از مهمترين مولفههاي تأثيرگذار بر بورس تهران بهعنوان يك عامل مهم در افزايش سود شركتهاست. اطلاعات موجود از بازارهاي بينالمللي همچنين نشان ميدهد كه از زمان آغاز اجراي برجام تاكنون قيمت هر اونس طلا 4.3درصد و قيمت نقره 4.1درصد رشد كرده است اما در مقابل سرب و مس بهترتيب بعد از اجراي برجام 4.7و 2.1درصد نزول كرده است. قيمت روي هم با 4.7درصد افزايش روبهرو شد.
نظر شما