به گزارش ایرنا از ساینس، هریك از سلولهای بدن دارای ساعت طبیعی هستند كه زمان فرآیندهای سلولی مهم و ضروری برای عملكرد صحیح بدن را تنظیم میكنند.
همچنین این ساعت طبیعی در واكنشهای التهاب نیز موثر هستند. التهاب، یك واكنش طبیعی بدن است كه در صورت جراحت یا آلودگی باكتریایی، ایجاد ميشود.
استفاده از رژیم غذایی پرچرب ممكن است منجر به بروز التهاب مزمن شود و در نتیجه آن خطرات بزرگتری از جمله چاقی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و عروقی، سكته و آرتریت روماتوئید سلامت شخص را تهدید كند.
مصرف بیش از حد چربی، عملكرد ساعت طبیعی موجود در سلولهای دفاعی را كند میكند و توانایی آنها را در تعیین دقیق زمان كاهش میدهد.
برای بررسی این موضوع، محققان نوعی اسید چرب اشباع شده موسوم به پالمیتات را با DHA كه نوعی چربی اشباعنشده است، مقایسه كردند.
ساختار پالمیتات یك زنجیره اسید چرب طولانی است كه از 16 اتم كربن تشكیل شده و به طور طبیعی در روغن پالم، روغن هسته خرما، كره، پنیر، شیر و گوشت وجود دارد.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد پالمیتات سلولهای بدن را كند میكند و ساعت طبیعی برخی از آنها را در منطقه زمانی متفاوتی قرار میدهد و بدین ترتیب، زمانبندی واكنش آنها را نسبت به یك محرك برهم میزند.
حالتی را تصور كنید كه ساعت دیواری، ساعت مچی، ساعت كامپیوتر و گوشی موبایل شما زمانهای مختلفی را نشان دهند. در این حالت چطور میتوان زمان درست را تشخیص داد؟ با وجودی كه بدن انسان به عنوان یك ساختار واحد به سادگی میتواند از یك منطقه زمانی به منطقه زمانی دیگر برود، در صورتی برخی از سلولهای بدن منطقه زمانی خود را تغییر دهند و برخی دیگر بدون تغییر بمانند، بدن دچار التهاب میشود.
این اختلال ممكن است منجر به انواعی از بیماریها به ویژه اختلالات متابولیك شود. احتمال ابتلا به التهاب مزمن به نوع چربیهای اشباع شده و زمان مصرف غذای هر شخص نیز وابسته است ولی به طور كلی ساعت سلولی بدن را تغییر میدهد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه EBioMedicine منتشر شده است.
نظر شما