حين بازديد از جنگلهاي بلوط استان ايلام، گفت: چراي بيرويه دام، بهرهبرداري از جنگلها جهت توليد زغال و سوخت، وجود ريزگردهاي دورهاي، تبديل اراضي جنگلي به اراضي كشاورزي، شخم زيراشكوب براي خودكفايي در توليد گندم و عبور خط لولههاي گاز، نفت و آب ازجمله عواملي هستند كه تأثيرات منفي روي جنگلها زاگرس داشته است. به گزارش خبرگزاري برنا، دكتر «شيروما» با بيان اين مطلب افزود: فعاليتهاي بسيار ارزندهاي تاكنون در سايه تفكر صحيح در استان ايلام انجامشده و كارهاي صورت گرفته در متوقف كردن روند خشكيدگي و بهبود و احياي اين جنگلها نقش مؤثري داشته است. پديده خشكيدگي بلوطها كه نخستين بار در سال 87 در بخشي از جنگلهاي زاگرسي در ايلام گزارش شد تا امروز دامنگير يكميليون و 131هزار هكتار از عرصه 6ميليون هكتاري رويشگاههاي زاگرسي در 7 استان كشور شده است. اين استانها عبارتند از: ايلام، لرستان، كرمانشاه، كهگيلويه و بويراحمد، فارس، چهارمحال و بختياري و خوزستان. حالا تيم تحقيقاتي سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (FAO) و هيأتي متشكل از اساتيد، كارشناسان و صاحبنظران بينالمللي به ايلام سفر كردهاند تا از نزديك در جريان روند احيا و تيمار بهداشتي درختان بلوط اين استان قرار گيرند.
دكتررضا احمدي، مديركل منابع طبيعي ايلام هم كه اين هيأت را همراهي ميكرد، گفت: هدف اصلي اين سفر بررسي اقدامهاي صورت گرفته در زمينه مبارزه با خشكيدگي بلوطها، عمليات بهداشتي، كارهاي احيايي و نهالكاري و حضور و مشاركت مردم در امر جلوگيري از تخريب و احياي جنگلهاي استان است. وي افزود: بخشي از معيشت مردم منطقه به جنگل و محصولات فرعي آن وابسته است و سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور در سياستها و برنامههاي خود با روشهاي مشاركتي از توان جوامع محلي براي حفظ، احيا و بهرهبرداري اصولي از اين جنگلها استفاده ميكند.
احمدي خاطرنشان كرد: در سال 87 با مشاهده نخستين آثار خشكيدگي در جنگلهاي استان، تمامي كارشناسان اين اداره كل براي بررسي موضوع بسيج شدند در سال 89 نيز آماربرداري از اين جنگلها شروع شد و براساس اين مطالعات متوجه شديم بالغ بر 11درصد از جنگلهاي استان دچار خشكيدگي 100درصدي شدهاند. مديركل منابع طبيعي ايلام تصريح كرد: در پي اين موضوع پهنهبندي مناطق خشكيده شروع شد و تهيه نقشه تمامي شهرستانها بهتناسب خشكيدگي صورت گرفت و از سازمانهاي بينالمللي درخواست كمك كرديم كه منجر به اين شد طي 4سال اخير خانم جوليان آلارد و هيأت همراه، پروفسور هانس موله از كشور آلمان، دكتر ميرابوالفتحي و دكتر عبايي، پروفسور مولينا و دكتر شيروما و هيأت همراه با هدف تبادل تجربيات از جنگلهاي استان بازديد كنند.
نظر شما