به گزارش مهر، پیش از این سیستم، ویدیو چک در مسابقات جهانی مورد استفاده قرار گرفته بود که مزیتها و معایبی داشت. عمدهترین انتقادی که به آن وارد می شد این بود که در بازی وقفه به وجود می آورد تا جایی که در برخی موارد مربیان با تقاضای بازبینی تصاویر ویدیویی تنها به دنبال ایجاد وقفه و به نوعی زمان استراحت و کم کردن سرعت بازی بودند.
همچنین در برخی موارد به علت سرعت بالای توپ تصویر واضح نبود و در نتیجه قضاوت و تصمیمگیری برای داور مسابقه سخت میشد. به همین دلیل سیستمی موسوم به چشم عقاب جانشین ویدیو چک شد که توسط سنسورهای خیلی دقیق و با استفاده تکنیک شبیه سازی پایه گذاری شده است.
همچنین قوانین جدید در این باره در نظر گرفته شد و در خواست وقت استراحت و تعویضها هم با دقت بالا به وسیله تبلتی که در اختیار هر تیم قرار میگیرد انجام خواهد شد تا درخواستهای یک تیم به صورت الکترونیکی به میز داوری صادر و ثبت شود و همچنین در هنگام دو تعویضه میبایست دقیقا ترتیب تعویضها رعایت شود و بازیکنان بر اساس درخواست ثبت شده جابجا شوند. بازیکنان باید بدانند کدام تعویض ابتدا توسط سیستم ثبت شده است در غیر این صورت ممکن است از تیم خطا گرفته شود.
طبق قوانین جدید در صورت بروز خطا، کادر فنی بلافاصله باید تقاضای بازبینی را مطرح کند، در غیر این صورت بعد از گذشت پنج ثانیه و پایان یک رالی طولانی تقاضا پذیرفته نیست. در صورتی که تقاضا درست باشد امتیاز داده میشود و در غیر این صورت علاوه بر از دست رفتن امتیاز، اخطار نیز برای تیم در نظر میگیرند. هر تیم دوبار اجازه درخواست بازبینی تصاویر ویدیویی با سیستم چشم عقاب را دارد. در صورتی که تقاضا درست باشد این حق محفوظ میماند و در غیر اینصورت از تعداد آن کسر میشود.
بر اساس اعلام کمیته برگزاری این رقابتها کلیه قوانین مذکور در این مسابقات اجرا خواهد شد و تیمها موظف به رعایت کردن این موارد خواهند بود که در جلساتی با حضور کمیته برگزاری و مربیان تیمهای شرکت کننده این قوانین به آنها آموزش داده شد.
این در حالی است که اجرای برخی از قوانین مورد اعتراض برخی از مربیان تیمهای شرکت کننده قرار گرفت ولی کمیته برگزاری این رقابتها اعلام کرد این موارد از سوی فدراسیون جهانی والیبال جز به جز در مسابقات برگزار خواهد شد.
نظر شما