همشهری آنلاین: یک کارشناس تغدیه گفت: در فصول گرم سال به علت مصرف مایعات بیشتر، غذاهای آماده و نحوه تغذیه، احتمال آلودگی با عواملی که دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهند، افزایش می‌یابد.

جگونه با بیماری‌های گوارشی در فصل گرما مقابله کنیم؟

مهدی کیایی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بسیاری از عفونت‌های دستگاه گوارشی در فصل تابستان از طریق غذاها منتقل می‌شوند، افزود: به همین دلیل لازم است در این زمان غذاها را با درپوش ایمن در یخچال نگهداری کنیم و از گرم و سرد کردن متعدد آنها بپرهیزیم.

وی افزود: فردی که دچار عفونت گوارشی شده است باید تغذیه ساده داشته باشد. از آنجا که در این بیماری فرد آب زیادی از دست می‌دهد، حتما باید آب و املاح از دست رفته را تامین کند. در مورد غذاها بهتر است غذاهایی که در آنها سس، ادویه و فلفل است، استفاده نشود تا طول بیماری تمام و بیماری کنترل شود.

کیایی با بیان اینکه افراد مبتلا به اسهال و استفراغ باید از مصرف غذاهای سنگین از جمله چربی، گوشت و... نیز تا ۴۸ ساعت پرهیز کنند، افزود: بیمار باید تا چند روز از کته ماست با دوغ بدون گاز خانگی و از روز چهارم یا پنجم از سوپ آبکی بدون حبوبات به عنوان غذا استفاده کند، باید به خاطر داشته باشیم که غذاهای جامد و سفت به هر شکلی می‌تواند مشکلات بیمار را از نو آغاز کند.

وی ادامه داد:در فصل تابستان از آنجا که مسافرت‌ها بیشتر صورت می‌گیرد، افراد بیشتر از غذاهای خارج از منزل استفاده می‌کنند و همین امر شرایطی را مهیا می‌کند که احتمال آلودگی دستگاه گوارش افزایش می‌یابد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف آب پرتقال، سیب یا سایر میوه‌ها برای جایگزین کردن پتاسیم از دست رفته بسیار مفید است. به محض اینکه احساس کردید اشتهایتان باز شده، تغذیه را با غذاهای نرم و بدون چربی آغاز کنید تا دستگاه گوارش‌تان تحریک نشود.

وی با بیان اینکه این بیماران باید از مصرف نوشابه، کمپوت، آبمیوه مصنوعی و هر ماده شیرین دیگری که دفع آب را افزایش می‌دهد، خودداری کنند، افزود: بدن فردی که دچار اسهال و استفراغ شده به جز آب، الکترولیت‌ها از جمله سدیم، کلر، پتاسیم و... را نیز از دست می‌دهد که برای جبران آن بهتر است از آبمیوه خانگی مانند آب گوجه فرنگی، آب هویج و... استفاده شود.

کیایی اضافه کرد: در موارد عفونت‌های گوارشی مصرف آبمیوه‌های آماده به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود؛ چون اسمولاریته بالاتری دارد و این باعث می‌شود اسهال بدتر شود. اگر قرار است فرد از آبمیوه استفاده کند باید از آبمیوه طبیعی استفاده کند که البته آن هم باید با آب رقیق شده و بعد استفاده شود.

وی با بیان اینکه در فصل گرما بیشتر از هشت لیوان در روز آب بخورید، عنوان کرد: مصرف هشت لیوان آب در روزهای معمولی الزامی است، اما در فصل گرما اگر فرد مدام خارج از منزل بوده و تعریق زیادی داشته باشد، باید بیشتر از هشت لیوان آب بنوشند.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: بهترین جایگزین برای رفع تشنگی آب است، اما فیبر هم آب مورد نیاز را در خود نگه می‌دارد و با مصرف میوه و سبزی تازه حاوی فیبر در تابستان، آب در معده جذب نمی‌شود و در روده بزرگ جذب و به بدن باز می‌گردد؛ بنابراین از طریق مصرف میوه هم می‌توان میزان آب مورد نیاز بدن را در تابستان تامین کرد.

کد خبر 340178

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha