حجتالاسلام انصاري كه روز گذشته و همزمان با سومين روز هفته منابع طبيعي در جمع مسئولان لشكري، كشوري، رياست سازمان حج و اوقات، قضات دادگستري و مسئولان قضايي، انتظامي و منايع طبيعي سخن ميگفت، بر حمايت تمامقد دولت براي حفاظت از محيطزيست و منابع طبيعي تأكيد كرد و افزود: دولت با اعتقاد كامل وارد عرصه حفاظت از محيطزيست و منابع طبيعي شده و در اين زمينه از هيچ تلاشي فروگذار نميكند.
- به تخريبكنندگان رحم نكنيد
انصاري با اشاره به اينكه تخريب جنگلها هنوز با ترفندهاي مختلف ادامه دارد، گفت: از قوه قضاييه خواهش ميكنم، التماس ميكنم كه با تخريبكنندگان منابع طبيعي و محيطزيست بدون كمترين رحم و شفقتي برخورد كند و نام متجاوزان به منابع طبيعي و محيطزيست را از فهرست درخواست عفو حذف كند. وي يادآورشد: معاونت حقوقي رياستجمهوري براي همراهي و اصلاح قوانين معارض و مزاحم بهطور ويژه با منابع طبيعي همكاري ميكند و حمايت از محيط بانان و جنگلبانان را در اولويتهاي كاري خود قرار داده است. علاوه بر اين، دولت منابع لازم را براي حفاظت از محيطزيست و منابع طبيعي تأمين ميكند.
مهندس خداكرم جلالي، رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور هم در مراسم سومين روز هفته منابع طبيعي، بخشينگري و نبود مديريت جامع حوضه آبخيز را عامل تخريبها و شكلگيري كانونهاي گردوغبار بهويژه در خوزستان دانست و افزود: آمارها و نقشههاي ماهوارهاي نشان ميدهد طي 15سال گذشته حدود يك ميليون هكتار از عرصههاي تالابي كشور خشك و تبديل به كانون گردوغبار شده است.
او با اشاره به اينكه حفاظت مشاركتي يكي از رويكردهاي اصلي سازمان جنگلها براي حفظ منابع طبيعي است، گفت: هماكنون 18ميليون هكتار از عرصههاي منابع طبيعي براي حفاظت به مردم واگذار شده؛ زيرا هر جا مردم براي مشاركت به منابع طبيعي ورود كردهاند، تخريب، تجاوز و زمينخواري كاهش يافته است. جلالي افزود: سال گذشته 5هزار هميار طبيعت داشتيم اما امسال 60هزار هميار طبيعت داريم و اميدواريم با افزايش همياران و مشاركت مردمي حفاظت از منابع طبيعي وارد مرحله تازهاي شود.
- تعيين حريم سواحل
مهندس مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگلها و مراتع هم در اين مراسم از تعيين حريم در تمامي سواحل هرمزگان خبر داد و گفت كه در ساير استانهاي ساحلي هم تعيين حريم دريا در حال انجام است.
وي در ادامه به 4 اقدام و محور اصلي براي حفاظت از عرصههاي طبيعي و اراضي ملي اشاره كرد و افزود: ذيل محور نخست با عنوان «پاسخگويي به استعلامات منابع طبيعي با مشاركت شبكه پيشخوان دولت» تلاش ميكنيم مراجعات حضوري مردم به ادارات منابع طبيعي را كاهش دهيم و اين كار كه در جلوگيري از زمينخواري بسيار كارساز است هماكنون بهصورت آزمايشي در استان البرز، زنجان و اصفهان در حال انجام است.
«كاداستر اراضي مستحدث و ساحلي» دومين محوري بود كه منصور به آن اشاره كرد و گفت: با اجراي اين طرح، سواحل دريا تعيين حريم ميشود و از تصرف و تجاوز به اين اراضي خلع ميشود. «احيا و بازسازي عرصههاي معدني» سومين محور است كه براساس آن، از اين پس معادن مورد استفاده نبايد رها شود و بعد از بهرهبرداري بايد احيا شود. محورها «سامانه جامع پايش عوامل خسارتزاي گياهي» است كه با راهاندازي آن، پايش آنلاين عرصههاي طبيعي ميسر شد .
- تقدير از خبرنگار همشهري
مراسم سومين روز از هفته منابع طبيعي با تقدير از 30نفر از حاميان منابع طبيعي در حضور مقامات لشكري و كشوري به پايان رسيد. روساي دادگستري استانهاي كرمان، آذربايجان غربي و گلستان، رئيس شعبه 59دادگاه تجديدنظر تهران، رئيس اداره كل منابع انساني ستاد كل نيروهاي مسلح، معاون هماهنگكننده پليس پيشگيري ناجا، معاون معادن و صنايع معدني وزارت معدن و تجارت، رئيس امور آب، كشاورزي و منابع طبيعي سازمان برنامه و بودجه، مديركل دفتر املاك دولتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، خانواده جنگلبان شهيد فضلالله عليپور از جمله تقديرشدگان بودند. در بخش رسانه هم از اسدالله افلاكي، خبرنگار و دبيرگروه زيستبوم همشهري تقدير شد.
نظر شما