پدر و مادرها بچههایشان را با وسایل یک بار مصرف اشباع میکنند اما همیشه یادشان میرود که به آنها یاد بدهند برای داشتن زندگی سالم، قبل از هر چیز باید زمین سالم و تمیزی داشت.
رنه زلوگر این روزها با بازی در فیلم انیمیشن جنجالی «زنبور عسل» به شدت به مقوله محیط زیست و آشنایی کودکان با طبیعت علاقهمند شده است.
زلوگر میگوید: «فیلم زنبور عسل جزو معدود انیمیشنهایی است که قبل از هر چیز برای آشنایی خانوادهها و کودکان با طبیعت، حشرات و مخصوصا زنبور عسل ساخته شده است. با این حال، کارتون سهبعدی زنبور عسل در عین داشتن پیامهای اخلاقی تمام جذابیتهای لازم را برای اینکه خانوادهها شیفته آن بشوند، دارد؛ هنرپیشههای معروفی که شخصیتهای داستان بر اساس آنها نقاشی شدهاند، تصویرهای زنده و شاد و در نهایت یک کمدی خندهدار که میتواند به اندازه انیمیشنهای والت دیسنی ماندگار شود».
در فیلم زنبور عسل شاهد داستان جذابی هستیم؛ یک زنبور تحصیلکرده به نام بری بینسون از دنیای زنبورها بیرون آمده و به دنیای آدمها وارد میشود. او میخواهد بداند که چرا آدمهای بیرحم میآیند و حاصل دسترنجشان را میدزدند. بری بینسون مأموریت دارد که به دنیای آدمها بیاید و سر از کارشان دربیاورد؛ اینکه آدمها با عسلهای آنها چه میکنند و چرا سعی دارند زنبورها را از بین ببرند.
بری از دانشگاه زنبور عسلها با نمره خوبی فارغالتحصیل شده است. او یکی از زنبورهایی است که در کندویشان بهترین عسلها را درست میکنند. بری ماموریت ویژهای دارد؛ باید برای تحقیق درباره عسلهایی که آدمها مدام بدون اجازه از کندوهای آنها میبرند و زندگی بری و دوستاناش را به خطر میاندازند، به نیویورک برود. آدمها، گلها و طبیعت را نابود میکنند و هر روز کار برای زنبورها سختتر میشود.
بری در نیویورک با خطرهای بسیاری روبهرو میشود اما ونسا - دختری جوان - زندگی زنبور عسل را نجات میدهد و به او کمک میکند تا دنبال عسلهایشان بگردد. ونسا و بری بینسون تصمیم میگیرند از آدمها به دادگاه شکایت کنند.
کمپانی دریم ورکز پیشبینی کرده است که انیمیشن زنبور عسل به احتمال زیاد تبدیل به اثرگذارترین و پرفروشترین انیمیشن سال2007 شود. دستاندرکاران این انیمیشن کمدی و آموزنده معتقدند زنبور عسل یکی از آموزندهترین فیلمهایی است که طی این سالها ساخته شده است. زنبور عسل قابلیتهای زیادی برای ماندگار شدن دارد، از جمله اینکه یکی از محبوبترین کمدینهای سینما بیش از 8سال وقتش را صرف ساخت این فیلم کرده است.جری سینفیلد - کارگردان و نویسنده این انیمیشن که با یک سریال کمدی بیش از 10سال در تلویزیونهای جهان برنامه اجرا کرد - موفق شد عنوان پربینندهترین سریال تاریخ سینما را از آن خود کند.
او این روزها به همراه رنه زلوگر در سراسر آمریکا راه افتاده است تا کودکان را با اهمیت زنبورها در محیط زیست آشنا کند؛ اینکه زنبورهای عسل چقدر در چرخه طبیعت اهمیت دارند.
ری سینفیلد در حالی که لباسی شبیه زنبور عسل به تن کرده بود، روی صحنهای شبیه کندوی عسل خطاب به بچههای مشتاقی که دوست داشتند هر چه زودتر این انیمیشن را ببینند گفت: «دوست دارم شما بعد از تماشای این انیمیشن، زنبورها را دوست داشته باشید. اگر این حشرههای بیآزار و قشنگ نباشند، گردهافشانی وجود ندارد و شما نمیتوانید عسل خوشمزه بخورید و گلهای زیبا را ببینید. دوست دارم هرکدام از شما پس از این، نماینده زنبورها در دنیای آدمها باشید و نگذارید که هیچ زنبوری را در خانهتان بکشند».
جری سینفیلد سال گذشته در جشنواره کن با لباس عظیم یک زنبور عسل با چتر نجاتی شبیه به کندوی عسل روی فرش قرمز فرود آمد و گفت: «منتظر فیلم جدید من با طعم عسل باشید».
او که سریال تلویزیونیاش از سال1998 در تلویزیون به پایان رسیده است، از طریق درآمد این سریال، تبدیل به پنجمین مرد ثروتمند عرصه سینما در سال2006 شد. دیویدی سریال سینفیلد در سال2004 برای اولین بار پخش شد و150میلیون دلار فروش داشت.
رنه زلوگر در این فیلم بارها و بارها جان این زنبور عسل فرهیخته و باسواد را نجات میدهد و حتی همراه او راه میافتد و به تمام سوپرمارکتهای شهر نیویورک سرمیزند بلکه اثری از عسلهای دسترنج بری بینسون و دوستاناش را پیدا کند. آن دو با هم به پیکنیک میروند و رابطه عمیقی میان یک زنبور و دختری جوان و زیبا شکل میگیرد.
رنه زلوگر - که برای صحبت کردن به جای ونسا بسیار خوشحال است - میگوید: «همیشه فکر میکردم که زنبورها موجودات غیرقابل تحملی هستند و تنها به نیش آنها توجه میکردم. موقع خوردن عسل طبیعی هیچوقت یادم نمیافتاد که این عسلها حاصل دسترنج همان زنبورهایی است که به ضرب مجله و روزنامه میکشیمشان. اما حالا زنبورها برایم جزو موجودات زنده دوستداشتنی محسوب میشوند».
این فیلم با بودجه عظیمی نزدیک به 60میلیون دلار ساخته شده است و انتظار میرود بهزودی در برنامه درسی مدارس آمریکا گنجانده شود.
سینفیلد دنیای کمدی خندهدار و در عین حال آموزندهای را به تصویر میکشد. زنبورها در این کارتون میتوانند با ماشینهای خودشان رانندگی کنند، تلفن همراه زنبوری دارند و حتی میتوانند با آدمها حرف بزنند. آنها در کندوی عسلشان انتخابات دارند و رأی میدهند تا بهترین ملکه را برای کندو انتخاب کنند.
ونسا و بری بینسون 2 قهرمانی هستند که در این داستان یکی نماینده دنیای انسانی و دیگری نماینده یک کندوی عسل است.
رنه زلوگر میگوید: «فیلم زنبورعسل در عین حال که یک کمدی در دنیای انیمیشن محسوب میشود، حاوی چند پیام است؛ اول اینکه ما به کودکانمان یاد میدهیم که روی کره زمین قبل از هر چیز راحت زیستن ما مهم است و نه چیز دیگری، این بقیه موجودات زنده هستند که در زندگی ما وجود دارند، نه ما در زندگی آنها و همین باعث میشود که بچهها وقتی بزرگ میشوند، درست مثل والدینشان فکر کنند و به این ترتیب، تا چند سال بعد دیگر کسی حتی نمیداند طبیعت و محیط زیست چه بوده است.
این یعنی نابودی چرخه طبیعت و در عین حال بشر. از طرف دیگر زندگی زنبورها در کندوی عسل واقعا یکی از نمونههای همزیستی مسالمتآمیز و یک جامعه دموکرات حشرهای است که میتواند سختکوشی و همکاری را به بچههایمان آموزش بدهد».
سیمپسونها و نیش زنبور
انیمیشن فیلم «زنبور عسل» در حالی تا این حد مورد توجه واقع شده که جدا از حضور صدا پیشگان مشهور در این اثر و تصاویر درخشان و رنگهای زنده، به بعد آموزش و مخصوصا محیط زیست بهشدت توجه میکند؛ نکتهای که باعث شد ال گور - سناتور آمریکایی - به خاطر ساخت مستندی درباره گازهای گلخانهای و محیط زیست موفق شود نوبل صلح دریافت کند. جایزه جنجالی اسکار هم در بخش مستند سال گذشته به فیلمهای محیط زیستی و خطر از بین رفتن محیط زیست پرداخت و حالا چند وقتی است که دنیای انیمیشن هم به این قافله پیوسته تا کودکان و خانوادهها را نه در قالب خشک و همیشگی مستندها که در میان رنگهای زنده و کمدیها با خطراتی که زمین و محیط زیست را تهدید میکند، آشنا سازد و به این ترتیب، نگرانیهای محیط زیست به دنیای انیمیشن هم رسیده است که پررنگترین آن در انیمیشن پرفروش و موفق خانواده سیمپسون بود که نقطه پایان فاجعه محیط زیست را به تصویر کشید و باعث شد بسیاری از کودکان در سراسر جهان به فکر مراقبت از دریاچهها بیفتند.