در ضمن اگر به جای خوردن قند یا شیرینی و شکلات با چای عصرانه، یک تکه مربای به را امتحان کنید، پشیمان نخواهید شد.
مواد لازم:
- به، 2 کیلوگرم
- شکر، 2 کیلوگرم
- آب لیمو ترش، 2 تا 3 قاشق سوپخوری
- دانه هل، نصف قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا بهها را پوست کنده و به صورت هلال ببرید. هر یک از برشهای هلالی شکل را نیز به دو نیم تقسیم کنید.
پس قابلمهای از جنس مس آماده کرده و برشهای به را به همراه حدود 5 تا 6 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بهها کمی بپزند.
حالا ابتدا شکر را اضافه کرده و سپس دانههای هل را بیفزایید و بگذارید تا مربا با همان حرارت ملایم بپزد.
به هنگام پختن، به تغییر رنگ داده و قرمز میشود، در نتیجه شربت آن نیز به همان رنگ درمیآید. بنابراین وقتی که شربت به، غلیظ شده و در واقع مربا آماده شد، نوبت به اضافه کردن آب لیمو ترش تازه میرسد.
بعد از اینکه آب لیمو را اضافه کردید، فقط چند جوش زدن کافی است و سپس بلافاصله آن را از روی شعله اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
نکته یک: هنگام پختن به، حدود 3 الی 4 ساعت باید در ظرف بسته و شعله اجاق گاز نیز کم باشد بعضیها از دمکنی برای خوشرنگ شدن مربا پس از پخت آن استفاده میکنند.
نکته2: برای زیباتر شدن نمای این مربای خوشطعم شما میتوانید با استفاده از قالبهای شیرینیپزی بهها را نیز به شکلهای مختلف قالب زده و بقیه مراحل را با بههای فرمدار ادامه دهید.
در ضمن مربای به را با به رندهشده نیز میتوان درست کرد. این نوع مربا باب طبع بچههای کوچک و افراد سالمند است.
روش دیگر:
به را پس از پوست کندن و خرد کردن در قابلمهای بریزید و روی آن شکر بپاشید. به شکری را بیش از 24ساعت همانطوری بگذارید تا آب پس دهد. حالا پس از این مدت، به را روی شعله اجاقگاز قرار دهید و بگذارید که در آب خودش پخته و رنگ بیندازد.