خانمهای کدبانوی خانه نیز طی این سالها بنا به سلیقه خود سبزیجات دیگری را به آن اضافه کردهاند که در میان آنها به، این غذا را به یک غذای پاییزی تبدیل کرده و باعث خوش طعم شدن آن شده است.
بنابراین با توجه به اینکه به از جمله میوههایی است که مدت زمان طولانیای در بازار یافت نمیشود، از فرصت کوتاه باقی مانده استفاده کرده و خاطرات گذشته را با پختن این خوراک لذیذ زنده کنید.
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
ـ گوشت گوسفندی بدون استخوان، نیم کیلو
ـ پیاز، 5 عدد متوسط
ـ هویج، 5 عدد متوسط
ـ سیبزمینی، 2 عدد بزرگ
ـ به، 2 عدد متوسط
ـ بادمجان،2 عدد بزرگ
ـ آلو،300 گرم
ـ گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
ـ زردچوبه، یک قاشق چایخوری
ـ دارچین، یک قاشق سوپخوری سرخالی
ـ روغن، 3 تا 4 قاشق سوپخوری
ـ نمک و فلفل، به مقدار لازم
طرز تهیه:
1 ـ ابتدا گوشت را پاک کرده و به صورت ورقههای باریک 4×2سانتیمتری ببرید. پیازها را پوستکنده و حلقهحلقه کنید. این کار را در مورد هویجها به صورت برشهای اریب انجام دهید. به را نیز پس از پوست کندن به شکل هلالی ببرید. بادمجانها را هم پوست کنده و به صورت حلقهای برش بزنید. حالا آلوها را نیز شسته و در ظرفی حاوی آب خیس کنید.
2 ـ قابلمهای آماده کرده و کمی روغن در آن بریزید. سپس حلقههای پیاز را در 2 ردیف، کف ظرف بچینید. حالا ورقههای گوشت را روی پیازها قرار دهید.
پس از آن مقداری آلوی خیسشده، چند ورق هویج، به و سپس بادمجان را به ترتیب روی هم بچینید. این کار را از ابتدا دوباره با همین مواد تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا حدود یک تا 2 لیوان آب در قابلمه بریزید و با در بسته روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا مواد کمکم بپزند.
نکته: حین چیدن لایههای مختلف سبزیجات، مقداری نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه نیز روی مواد بپاشید.
3 ـ از طرفی دیگر، سیبزمینیها را پوست کنده و حلقه حلقه ببرید. سپس حلقهها را با چاقو نصف کنید.
هنگامی که پخت مواد بهخصوص گوشت داخل آن به مرحله پایانی نزدیک شد، نوبت به اضافه کردن سیبزمینیها و رب گوجهفرنگی میرسد؛
حلقههای سیبزمینی را روی مواد بچینید و رب گوجهفرنگی را در آب موجود در خوراک حل کنید و بگذارید پخت خوراک تکمیل شود.
نکته 1: اگر سیبزمینی را در مرحله اول اضافه کنید تا پایان پخت غذا، سیبزمینیها له میشوند.
نکته 2: این غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شیرینی دارد؛ بنابراین اگر به خوردن خوراکی ترش و شیرین تمایل دارید، میتوانید همزمان با اضافه کردن نمک، فلفل و ادویه کمی هم گرد لیمو عمانی یا گرد غوره در آن بریزید.