به گزارش همشهری آنلاین، کباب لولهای یک غذای خوشمزه و مقوی است که کمتر کسی هست که آن را دوست نداشته باشد. شما در کمترین زمان ممکن میتوانید این غذای خوشمزه و لذیذ را در خانه تهیه کنید. فقط کافی است که مواد مورد نیاز را در دسترس داشته باشید و کار را شروع کنید.
کباب لولهای از غذای ملل و برای کشور ترکیه است و گوشت، بلغور ریز کوفتهای و گشنیز از مواد اصلی این غذای ترکی را تشکیل میدهد. زمان آمادهسازی مواد اولیه آن ۱۵ دقیقه و زمان پخت آن ۳۰ دقیقه است.
مواد لازم (برای ۵ نفر)
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
بلغور ریز کوفتهای: ۱/۴ پیمانه
پیاز متوسط: دو عدد
سیر: دو حبه
گوجهفرنگی پوره شده: یک پیمانه
زیره سبز: یک قاشق چایخوری
نعناع خشک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
گشنیز: پنج شاخه
رب گوجهفرنگی یک قاشق مرباخوری
روغن: به میزان لازم
آشنایی با روش تهیه کباب لولهای؛ غذای کشور ترکیه
۱- بلغور را در کاسهای ریخته، روی آن ۱/۴ پیمانه آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم تا بلغور آب را به خود بکشد.
۲- سیرهای ساطوری شده، یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل، نعنا خشک و گوشت چرخکرده را به بلغور افزوده و کاملا ورز داده تا مواد گوشتی چسبندگی پیدا کند.
۳- مخلوط گوشتی را به پنج قسمت تقسیم کرده و هر قسمت از گوشت را به دور سیخ میکشیم، سپس به همان حالت گوشتها را از سیخها خارج کرده، در سینی فر چرب شده چیده و سینی را به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا کبابها بپزد.
وقتی که کبابها آماده شد، میتوانید آنها را با نان و مقداری پیاز و جعفری میل کنید وگرنه طرز تهیه سس را یاد بگیرید که به جای پیاز و جعفری، کباب لوله ای را با سس مخصوص ترکیه میل بفرمایید.
طرز تهیه سس مخصوص
* یک عدد پیاز دیگر را نگینی خرد نموده و تفت داده تا پیاز نرم شود.
* رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت میدهیم، سپس پوره گوجهفرنگی را نیز افزوده و میگذاریم تا روی حرارت آب اضافه آن کشیده شود.
* گشنیز ساطوری شده، فلفل قرمز و نمک را افزوده و سس را از روی حرارت برمیداریم.
* برای سرو این خوراک، ابتدا سس را کف ظرف ریخته و کبابها را روی سس میچینیم.
منبع: مجله آشپزی خانواده سبز - شماره ۱۵۲