به گزارش آوای سلامت به نقل از readersdigest شما میتوانید ۹ گام موثر را برای حفظ امنیت غذایی و با هدف پیشگیری از آلزایمر و دیگر شرایط پزشکی مرتبط با آن بردارید:
- مصرف کالری کمتر: شروع وعدههای غذایی با خوراکیهای سبک و مبتنی بر گیاهان و یا تمرکز بر بشقابهای کوچکتر، به شما در کاهش وزن کمک میکند. گفتنی است که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب میشود و آنهم از طریق بیماریهایی مانند آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت.
- مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز: مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد ۶۵ سال و بالاتر است. مطالعات ثابت کردهاند کسانی که در روز ۴ وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می کنند، ۴۰ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر آسیبهای شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.
- استفاده از ادویهجات: گیاهان و ادویهجات و اضافه کردن آنها به مواد غذایی به جای نمک و روغن، یک راه امن برای پیشگیری از آلزایمر است. ادویهجات سرشار از آنتیاکسیدانها هستند و مطالعات نشان دادهاند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر ابتلا به سرطان، آرتروز، افسردگی و آلزایمر را کاهش میدهد. فقط یک چهارم قاشق چای خوری از ادویه جات و مصرف آنها دو بار در روز قند خون ناشتا را نیز کاهش میدهد و این برای مبتلایان به دیابت ۲ که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهم است.
- اجتناب از گوشتهای فراوری شده: برخی از ترکیبات مضر در گوشتهای فراوری شده از قبیل بیکن و سوسیس باعث ایجاد تغییرات خطرناک در مغز میشوند و تنها راه حفاظت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشتها است.
- مصرف ماهی آبهای سرد یک بار در هفته: اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی به منظور کاهش التهاب در سراسر بدن توصیه شده است. مطالعات نشان داده است کسانی که حداقل یک بار در هفته ماهی میخورند، ۶۰ درصد نسبت به کسانی که گه گاه و به ندرت ماهی مصرف میکنند، کمتر است.
- مصرف آجیل و دانهها: این محصولات علاوه بر اسیدهای چرب امگا ۳، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم، و ویتامین ای هستند؛ دو ماده مغذی مهم در ترویج سلامت مغز. گردو در این میان خوراکی محافظ مغز است و اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدانهای موجود در آن به منظور کاهش خطر ابتلا به آلزایمر سودمند است.
- نوشیدن چای، چند فنجان در روز: چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیبهای اکسیداتیو در مغز موثر واقع میشود. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.
- مصرف قهوه: کافئین اگرچه در شب مزاحم خواب محسوب میشود اما مصرف آن در صبح و اوایل بعد از ظهر در برابر بیماری آلزایمر محافظت ایجاد میکند. به گفته محققان مصرف ۲۰۰ میلیگرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط است.
- مصرف شکلات تیره: این نوع شکلات در برابر آسیبهای اکسیداتیو در بدن محافظت ایجاد میکند ضمن این که حاوی آنتیاکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خون به مناطق مختلف مغز ارتباط دارد.
نظر شما