همشهری آنلاین: لارنس گروبل، روزنامه‌نگاری که پیش از این گفت و گویش با مارلون براندو ترجمه شده بود، این بار گفت وگوی مفصلش با آل پاچینو هم از سوی فرزاد فربد برگردان فارسی شده و انتشارات کتاب پنجره آن را به بازار کتاب عرضه کرده است.

به گزارش همشهری آنلاین گرابل چنان که در مقدمه کتاب گفته است کتاب را مجموعه ای از گفت وگو و شرح حال می داند که در طول بیست و هفت سال آشنایی با آل پاچینو نوشته است.

پاچینو وقتی به مصاحبه با این روزنامه نگار شناخته شده رضایت می دهد که گفت وگوی گرابل با براندو در جزیره اش در هائیتی را خواند و سخت تحت تاثیر قرار گرفت و سپس می گوید: با شناختی که از براندو داشتم و اینکه چقدر از لاری خوشش آمده و با او آنقدر صریح صحبت کرده بود، احساس کردم من هم می توانم.

مقدمه مفصل گفت و گو کننده نشان می دهد که  پس از چاپ نخستین گفت و گوی پاچینو در یک نشریه (که توسط گرابل انجام شده بود) گرابل برای طرح دراز مدتش و گفت و گو با چنین حجمی ، تا چه اندازه درزندگی و آثار پاچینو غرق شده است به نحوی که می گوید به قدری با پاچینو رفیق شده بود که وی برای برخی از مهمانی های شخصی همانند جشن تولد دخترش به منزلشان آمده بود و همه و همه این ها دست به دست هم داده است تا این روزنام نگار تیز هوش روایتی از پاچینو را دست مایه گفت و گوی خود قرار دهد که تا کنون کمتر روزنامه نگاری موفق با این کار شده است.

وی درباره پاچینو و نگاهش به کارش نوشته است«آنچه همیشه مرا مجذوب پاچینو کرده ، حساسیت هنری اوست. او خیلی فراتر از بازیگر صرف، یک هنرمند است. به آنچه که انجام می دهد نیاز شدید دارد. پیشنهاد های بزرگ تجاری را قبول نکرده و در عوض به صحنه تئاتر برگشته تا در نمایش کوچک بازی کند. برشت و ممت و اونیل و شکسپیر با او حرف می زنند.

کتاب گفت وگو با پاچینو به چند بخش تقسیم می شود، بخش اول به فیلم ها و زندگی وی تا قبل از سال 1979 باز می گردد که زمان آشنایی گفت و گو گر با پاچینو بوده است. گفت و گوی بعدی را وی در سال 1383 با این بازیگر شناخته شده و نام آور انجام می دهدو سومین گفت وگو هم در سال 1990 انجام می شود.

چهار  گفت و گوی بعدی که در مقایسه با گفت وگو های بعدی حجم کمتری  را به خود اختصاص داده است، در فاصله سالهای 1998 تا 2005 انجام شده است و درنهایت آخرین گفت و گو که در سال 2005 انجام شده که حجم بیشتری از سایر گفت وگو ها دارد.
رابل در ابتد ای کتاب گفته است که یکی از ویژگی های این گفت و گو ها این است که  به رغم فاصله فراوان آنها به لحاظ زمانی ، پرسش تکراری د رآنها وجود ندارد.

کتاب موخره ای هم داردو البته بیش از 20 صفحه از کتاب هم به عکسهای مختلف شخصی و بازیهایش در فیلمهای مختلف اختصاص دارد که بر غنای تصویری کتاب افزوده است.

گفت وگو با آل پاچینو در 320 صفحه مصور به قیمت 4800 تومان از سوی نشر پنجره به بازار کتاب عرضه شده است.

فرزاد فربد که پیش از این هم کتاب های دیگری را ترجمه کرده بود ، سال گذشته به خاطر ترجمه مجموعه کتاب چند جلدی «نیروی اهریمنی اش» فیلیپ پولمن جایزه و تقدیر نامه ای را در مراسم برپاشده از سوی سازمان فرهنگی وهنری شهرداری تهران دریافت کرده بود.

وی اخیرا هم کتاب تازه پولمن با عنوان پل شکسته را ترجمه و منتشر کرد. [پل شکسته؛ انتشار اثر دیگری از پولمن با ترجمه فربد]

کد خبر 38044

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز