در همين حال اولياي دانشآموزان از دريافت اجباري پول در مدارس انتقاد دارند و اين در چند سال اخير محل مناقشه اولياي دانشآموزان با مديران مدارس بوده است. البته نبايد فراموش كرد كه كاركردهاي بسيار انجمن اوليا و مربيان در قانوني جلوه دادن دريافت پول در مدارس تقليل پيدا كرده است. مديركل دفتر انجمن اوليا و مربيان در نشست خبري به مناسبت فرارسيدن هفته اوليا و مربيان با اشاره به اينكه طبق قوانين كمكهاي مالي والدين دانشآموزان به مدارس بايد بهصورت داوطلبانه و در ازاي ارائه رسيد از سوي مدرسه باشد گفت: اين كمك مالي نبايد بهصورت مشروط و اجباري در زمان ثبتنام دريافت شود. اگر هنگام ثبتنام و بهصورت مشروط كمك مالي دريافت شود تخلف محسوب شده و مراجع نظارتي آموزش و پرورش با آن برخورد ميكنند. نورعلي عباسپور اظهار كرد: نقش انجمن اوليا و مربيان در اين ميان اقناع اولياي دانشآموزان به انجام كمكهاي مستقيم و غيرمستقيم شامل كمكهاي مشورتي، تخصصي و مهارتي است. سال گذشته 360ميليارد تومان مشاركت مالي اوليا به مدارس بود كه نيمي از آن كمك مالي مستقيم و نيم ديگر كمك تخصصي و مهارتي بوده است.
- هيچ اجباري در اخذ وجه نيست
رئيس اداره توسعه انجمنهاي اوليا و مربيان مدارس نيز در اين نشست درباره مشاركت مالي والدين در امور مدارس اينگونه توضيح داد: قانوني داريم كه والدين ميتوانند در امور مالي مدرسه مشاركت كنند ولي 3شرط بايد رعايت شود؛ خارج از فصل ثبتنام، داوطلبانه و در قبال دريافت وجه، رسيد رسمي آموزش و پرورش ارائه شود. محمدرضا وليزاده تصريح كرد: حتي اگر انجمن اوليا و مربيان مدرسه تصويب كند كه پولي از خانوادهها براي موضوعي اخذ شود، اين تصويب اجباري نيست. وي در پاسخ به پرسش همشهري مبني بر اينكه لطفا درباره واژه «داوطلبانه» توضيح دهيد، زيرا برداشت مديران مدارس و والدين دانشآموزان از اين واژه متفاوت است، شما ميگوييد دريافت كمك مالي «داوطلبانه» است، ولي در مدارس طور ديگري عمل ميشود گفت: تعريف كلمه داوطلبانه اين است كه خانوادهها در مدارس آرامش خاطر داشته باشند كه دعوت از آنها براي حضور در مدرسه اينطور تعبير نشود كه حتما بايد به مدرسه كمك مالي كنند. چنين ذهنيتي در بين بسياري از والدين دانشآموزان نيست، البته احتمال اينكه رفتار سليقهاي مديران برخي از 107هزار مدرسه چنين ذهنيتي ايجاد كرده باشد هم وجود دارد. وليزاده توضيح داد: رفتار مديران برخي از مدارس شايد اين شائبه را ايجاد كرده باشد كه اين قوانيني كه ما از آنها سخن ميگوييم فرمايشي است و به آنها عمل نميشود، انتظار ما اين است كه مديران مدارس به قانون عمل كنند و والدين دانشآموزان هم اگر تخلفي مشاهده كردند آن را به واحد رسيدگي به شكايات منطقه منعكس كنند تا بررسي و رسيدگي شود. وي تصريح كرد: ما هيچ اجباري نداريم كه مديران مدارس از والدين دانشآموزان پول دريافت كنند. حتي نبايد رفتار مدارس طوري باشد كه در ذهن اولياي دانشآموزان موضوع اجباري بودن كمك مالي تداعي شود. ما ميپذيريم كه از 107هزار مدير مدرسه، درصدي نتوانند والدين را به كمك به مدرسه فرزندشان اقناع و ترغيب كنند.
- نبايد تقابل بين خانواده و مدرسه ايجاد شود
مديركل دفتر انجمن اوليا و مربيان وزارت آموزش و پرورش هم در پاسخ به پرسش همشهري گفت: ما اذعان ميكنيم كه مديران برخي از مدارس مهارت كافي براي ترغيب والدين بهمنظور مشاركت در امور مدرسه و كمك مالي را ندارند. نبايد هيچ تقابلي بين اولياي دانشآموزان و مدرسه بهدليل پرداخت نكردن كمك مالي به مدرسه ايجاد شود، اگر چنين موردي رخ دهد تا پايان سال تعليم و تربيت تعطيل ميشود. عباسپور افزود: مديريت دريافت مشاركتهاي مالي برعهده انجمن اوليا و مربيان است يعني كار انجمن اقناع خانوادهها در مشاركت مالي است.
وي با اشاره به اينكه 600هزار نفر از والدين دانشآموزان در سراسر كشور عضو انجمنهاي اوليا و مربيان هستند گفت: در سطح كشور هيأت امنايي پيشبيني كرديم كه اوليا از سراسركشور در آن حضور دارند و در تصميمگيريهاي كشوري تأثيرگذار هستند، همچنين اولياي دانشآموزان سال گذشته تحصيلي 183ميليارد تومان مشاركت مالي مستقيم و معادل 181ميليارد تومان كمك غيرمادي به مدارس كردهاند. باوجود تأكيد مسئولان آموزش و پرورش مبني بر اجباري نبودن كمك مالي به مدارس، بهدليل پرداخت نشدن سرانه، مديران برخي مدارس مجبور به دريافت اجباري كمكهاي مالي از والدين دانشآموزان هستند. والدين برخي دانشآموزان در تماس با همشهري از اخذ اجباري پول تحت عنوان كمك داوطلبان انتقاد دارند. اين موضوع در حالي است كه حتي مدارسي كه سرانه به آنها تعلق ميگيرد نيز بهشدت در تنگنا قرار دارند.
نظر شما