به گزارش ایرنا، این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه میامی در اوهایو انجام شد، نشان داد که تغییر وضعیت آب و هوایی موجب افزایش شسته شدن مواد آلی اطراف دریاچهها و انتقال آنها به درون آبها میشود؛ در نتیجه این امر، نفوذ اشعه ماورای بنفش نور خورشید به اعماق آب که باعث از بین بردن پاتوژنها یا انگلهای بیماریزا میشود، کاهش مییابد.
این یافته میتواند به معنی انفجار در جمعیت پاتوژنها در آب باشد که در حال حاضر هر سال 19 میلیون نفر را بیمار میکنند.
محققان دانشگاه میامی در اوهایو در این مطالعه جدید که در مجله Scientific Reports منتشر شد، نمونههای جمعآوری شده آب از دریاچههای سراسر جهان را آنالیز کردند و متوجه افزایش میزان "قهوهای شدن" آبهای جهان شدند - پدیدهای که از شسته شدن مواد آلی بیشتر از زمینهای اطراف و انتقال آنها به درون آبها ناشی میشود.
کرایگ ویلیامسون از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: افزایش مواد محلول آلی نه تنها کار نور خورشید را برای ضدعفونی کردن نهادهای آبی دشوار میکند بلکه باعث میشود تصفیهخانهها نیز نتوانند به طور موثر کار کنند.
"کوین رز" از محققان موسسه پلیتکنیکRensselaer هم گفت: شفافیت آب در بسیاری از مناطق به دلیل عواملی مانند قهوهای شدن در حال کاهش است و بر اساس مطالعه جدید، این تغییر به احتمال زیاد باعث کاهش فرآیند ضدعفونی کردن طبیعی پاتوژنهای بالقوه مضر میشود.
نظر شما