دکتر محمد تقی جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در گفتگو با مهر در حاشیه ششمین کنگره علوم اعصاب، افزود: این جراحی با کارگذاشتن الکترود در مغز انجام میشود و در درمان اعتیاد و بیماری صرع نیز کاربرد دارد.
تکنولوژی تحریکات مغزی در اعتیاد و بیماری صرع نیز میتواند کاربرد داشته باشد.
وي در حاشیه ششمین کنگره علوم اعصاب افزود: هدف این کنگره ایجاد پل ارتباط میان محققین درعلوم پایه و علوم بالینی است. مباحثی که در این کنگره مطرح ميشود، اقداماتی ست که به مراحل کاربردی رسیده است.
وی ادامه داد: حوزههایی که در کنگره امسال مورد بررسی قرار میگیرد عبارت است از استفاده از تکنولوژی تحریکات مغزی برای درمان بیماریها، این تکنولوژی تحریکات سطحی و عمقی مغز بوده و عمدتا برای درمان بیماریها رایج مانند پارکسینون و وسواس استفاده میشود.
جغتايي افزود: ستاد شناختی و محققان علوم اعصاب به دنبال خودکفایی در تکنولوژی علوم اعصاب هستند که خوشبختانه اقداماتی در این راستا نیز انجام شده است. هم اکنون الکترودهای مغزی برای انجام این تحریکات توسط دانشجویان فنی دانشگاه تهران ساخته اند و در مدل حیوانی کوچک اجرایی شده و عملکرد مثبتی داشت. اکنون وارد فاز بعدی آن یعنی آزمایش بر روی حیوانات بزرگ شده است و اگر از این مرحله نیز به خوبی عبور کنیم این الکترود وارد فاز انسانی میشود و بعد از آن میتواند به عنوان یک ابزار تولید ایران در اختیار جراحان و روانپزشکان قرار بگیرد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی ادامه داد: امروزه میتوان بیماریهای پیشروده ی مغز را نظیر پارکینسون و الزیمر در افراد شناسایی کنیم که در این کنگره به آن میپردازیم.
وی افزود: در این روش علاوه بر تستهای شناختی از طریق بایومارکرها این بیماریهای پیشرونده را تشخیص داده میشود. این اقدام به صورت شبکه ای توسط چند دانشگاه در ایران در دست بررسی است که بعد از گذراندن مراحل آزمایشی از آن استفاده میکنیم. تستهای شناختی افرادی را که ممکن است در آینده به اختلالاتی نظیر آلزایمر و دمانس مبتلا شوند را شناسایی می کنند.
جغتایی یادآور شد: دمانس در سنین ۶۵سال به بالا درافراد رخ میدهد و مهمترین اقدامی که ما انجام میدهیم این است که افرادی که زمینه و بستر لازم برای ابتلا به آن را دارد، شناسایی کنیم به همین دلیل این تستها را معمولا در افراد ۵۵ سال به بالا انجام میدهیم.
نظر شما