همشهری آنلاین: سومین شماره ماهنامه گردشگر مثبت، با عنوان ۱۰۰ یادگار ماندگار اصفهان در صنایع دستی و هنرهای سنتی به صورت کتاب مجله دو زبانه فارسی و انگلیسی منتشر شد.

سومین شماره ماهنامه گردشگر مثبت

ماهنامه سراسری گردشگر مثبت، بر حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی اصفهان تمرکز دارد و در هر شماره از زاویه‌ای نو به پتانسیل‌های مختلف گردشگری استان اصفهان می‌پردازد. جدیدترین شماره این مجله نیز به معرفی 100 عنوان از هنرهای سنتی و صنایع دستی اصفهان اختصاص یافته است و برای هر کدام دو تا چهار صفحه در نظر گرفته شده که مختص متن معرفی فارسی، متن معرفی انگلیسی، افزونه‌های فارسی و انگلیسی گردشگری و عکس است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور در یادداشت مقدمه این مجله نوشته است: «اصفهان، شهر شهرهای صنایع دستی و پیشگام این عرصه در جهان محسوب می شود. این ادعا از آن روی مطرح می گردد که این شهر بزرگترین عناوین مرتبط با صنایع دستی در دنیا را به خود اختصاص داده است. یکی عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» که از سوی شورای جهانی صنایع دستی داده شده و دیگری شهر خلاق صنایع دستی که از جانب سازمان یونسکو اعطاء گردیده است. اصفهان از معدود شهرهایی است که به طور توأمان این دو عنوان را دریافت کرده است.

بهمن نامور مطلق در ادامه می‌افزاید: «اصفهان شهری است که با آمیختن سبقه و صبغه به طور توأمان، سنت و تاریخ را با فرهنگ و هنر زنده و پویا، یکجا جمع کرده و توانسته به عنوان یک استثناء، جایگاه خود را در زمینۀ امتزاج اصالت و خلاقیت در زمینۀ صنایع دستی و هنرهای سنتی محکم و حتی جهانی نماید. آنچه که در این فرایند اهمیت وافر دارد، تثبیت پس از ثبت، و ارتقاء پس از تثبیت است و اصفهان شهری است که توانسته این سه گام اساسی را به بهترین نحو سپری کرده و جایگاه رفیعی را به خود اختصاص دهد. از این رهگذر آنچه که بسیار مهم است، الگوی کنش این شهر است که می تواند با اندکی تغییر در جای جای این مرز و بوم به کار گرفته شود.»

در فهرست سومین شماره مجله گردشگر مثبت، این صنایع دستی و هنرهای سنتی معرفی شده‌اند: قلمزنی، نقره‌کاری، قفلسازی، فیروزه‌کوبی، اسطرلاب‌سازی، ملیله‌کاری، کوفته‌گری (طلاکوبی روی فولاد)، زمودگری، میناکاری، مینای حجره‌بندی، مینای شکری، ضریح‌سازی، علامت‌سازی، مشبک و معرق فلز، چاقوسازی نجف‌آباد، مسگری، کاشی معرق، کاشی مشبک، کاشی معقلی، کاشی هفت رنگ، سفال زرین فام، سفال زیرلعابی (زیررنگی)، سفال مینایی، سفال نقش برجسته، سفال شهرضا، ابریشم‌بافی، مخمل‌بافی، زری‌بافی، ترمه‌بافی، شعربافی، ماشته بافی، عبابافی، پلاس‌بافی، کرباس‌بافی، گیوه‌بافی، چادرشب‌بافی، سکمه‌دوزی، قیطان‌دوزی، نقده‌دوزی، چهل‌تکه‌ دوزی، سوزن دوزی، قلابدوزی اصفهان، ملیله دوزی، سراجی سنتی، سوخت چرم، نقش اندازی روی چرم، نقاشی روی چرم، چینی بندزنی، مخراجکاری، گلابتون سازی، رنگرزی گیاهی، نقاشی پشت شیشه، ویترای، موزاییک چوب، معرق منبت، مشبک چوب، نازک کاری، معرق، منبت، نقاشی روی چوب، خراطی، کاغذسازی سنتی، پاپیه ماشه، قطاعی کاغذ و پارچه، نقاشی روی استخوان، زیورآلات سنتی، صنایع دستی ارامنه (دوخت و ساخت جلفایی)، سنگتراشی (حجاری)، گلیم بافی، گبه بافی، فرش اصفهان، فرش سه بعدی، فرش کاشان، خورجین بافی، نمد، نقاشی لاکی، نقاشی گل و مرغ، نگارگری، نقشه فرش، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، تذهیب، تشعیر، نقاشی قهوه‌خانه‌ای، نقاشی‌دیواری سنتی، لایه‌چینی، گره‌چینی، یزدی‌بندی، آهک‌بری، مقرنس، آئینه کاری، کاربندی (رسمی‌بندی)، آجرکاری، قواره‌بری، حصیربافی خور و بیابانک، سازسازی سنتی (تار و نی)، ارغوان بافی، قالب قلمکارتراشی، خاتم کاری، قلمکار نقاشی و قلمکار چاپ مهری (چیت سازی).
گفتنی است، اولین شماره مجله گردشگر مثبت با عنوان فارسی «دستینه بازدید از 100 مقصد گردشگری اصفهان» و عنوان انگلیسی «Handbook on Top 100 tourism destinations in Isfahan» منتشر شد. شماره دوم این مجله با عنوان فارسی «100 روایت ناگفته از اصفهان» و عنوان انگلیسی «Top 100 Tales of Isfahan» به دست مخاطبان علاقمند رسید و سومین شماره نیز در بهمن ماه امسال با عنوان فارسی «100 یادگار ماندگار اصفهان در صنایع دستی و هنرهای سنتی» و عنوان انگلیسی «Top 100 Eternal Memorabilia of Isfahan in craft and folk art» به تازگی عرضه شده است.

مجتبی شاه مرادی مدیرمسوول، امیر محزونیه قائم مقام مدیرمسئوول و نفیسه حاجاتی سردبیر مجله گردشگر مثبت هستند. همچنین مهدی تمیزی، شیرین مستغاثی، پری زنگنه و مریم عباسی شورای تحریریه هستند. محمدحسن لطیفی به عنوان مدیر هنری و حمیدرضا نیکومرام نیز به عنوان دبیر عکس مجله گردشگر مثبت فعالیت کرده اند. در بخش نویسندگان نیز اسامی مختلفی از جمله مهرداد موسوی خوانساری، مریم قدسیه، فریده مکاری، فائزه چراغی، سارا عباس نژاد، ذکر شده است. وظیفه ترجمه مطالب بر عهده پنج مترجم از جمله محمد مهدی قاسملو، بهناز عابدی و مرضیه فراهانی، و وظیفه عکاسی از صنایع دستی بر عهده 10 عکاس از جمله رسول شجاعی و آزاده عزیزیان بوده است. چهار طراح از علیرضا مظاهری و عاطفه سادات حسینی طراحی صفحات مجله را انجام داده اند. همچنین در تهیه این مجله از راهنمایی‌ها و توصیه‌های جعفر جعفرصالحی (سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان)، عباس شیردل (رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان) استفاده شده است.

ماهنامه گردشگر مثبت، پیش از این، با عنوان ضمیمه روزنامه اصفهان زیبا و با نام «گردشگر» از سال 92 منتشر می‌شد اما از اردیبهشت ماه 96 این مجله با مجوز مستقل سراسری برای «شرکت پیام اصفهان زیبا» و با نام جدید «گردشگر مثبت» به صورت کتاب مجله‌های نفیس منتشر می‌شود.

سومین شماره ماهنامه گردشگر مثبت، در قالب کتاب مجله تمام گلاسه همراه با تصاویر رنگی در 228 صفحه منتشر شده است و علاقمندان جهت تهيه نشريه گردشگر مي‌توانند از طريق شماره تماس 03132218182، شماره فکس 03132219070، شماره پیامک 3000483088 و يا با مراجعه به دفتر مجله در شهر اصفهان به آدرس: میدان امام حسین، خیابان طالقانی، مقابل ارگ جهان‌نما، طبقه دوم اقدام به تهیه مجله نمايند.

کد خبر 397226

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha