به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا شمس، معاون پیشگیری بهزیستی استان تهران با اشاره به تفاوت فرهنگی میان کارتن خوابها و معتادین متجاهر، گفت: خرده فرهنگ "کارتن خوابی" در یک دهه اخیر به جمعیت کشور ایران اضافه شده است، به طوری که این خرده فرهنگ افراد معتاد را به تناسب بیشتری از جامعه عادی، پذیرش میکند.
وی با اشاره به این که فرد با مصرف مواد مخدر از سوی خانواده خود طرد میشود، اظهار کرد: درگیری و تنشهای موجود در خانواده باعث میشود یک فرد معتاد به سمت خیابان گرایش پیدا کرده و به اصطلاح جذب خیابان شود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان تهران با اشاره به این که برخی افراد معتاد به خاطر مصون ماندن خانواده از آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر به فرد گرایی و تنهایی روی میآورند، اشاره کرد که وظیفه غربال معتادان متجاهر بر اساس قانون بر عهده سازمان بهزیستی است.
وی با بیان این مطلب افزود: سازمان بهزیستی کشور از اسفند ماه سال ۹۵ تا امروز حدود ۱۲ هزار نفر از معتادان متجاهر را غربال کرده است.
شمس با اشاره به این که حدود ۸۵ درصد کارتن خوابهای سطح شهرها معتاد متجاهر هستند، عنوان کرد: بی اعتمادی جامعه نسبت به فرد معتاد باعث میشود یک فرد معتاد در روند بازگشت به زندگی عادی با مشکلات زیادی مواجه شود.
وی همچنین در ادامه اضافه کرد: بیکاری یک فرد در اثر اعتیاد و بیاعتمادی کارفرما، بنیههای اقتصادی یک جامعه را تضعیف کرده و مشکلات زیادی را همراه با خود ایجاد می کند و فرد با قرار گیری در چنین شرایطی به گرداب افول میافتد.
معاون پیشگیری بهزیستی استان تهران که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد با اشاره به این که معضل کارتن خوابی همیشه در یک فرآیند طولانی مدت شکل می گیرد، عنوان کرد: جدا کردن فرد معتاد از فضای کارتن خوابی و آسیبهای اجتماعی با دورههای ۳ ماه یا ۶ ماهه ترک اعتیاد قابل انجام نیست.
نظر شما