در دالان اصلی عکس معروف حسین پرتوی را میبینیم، یکی از شاخصترین عکاسان انقلاب. عکس مربوط به بیعت همافران ارتش شاهنشاهی با امام خمینی (ره) است. این اتفاق روز ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ رخ داد و پرتوی زاویهای برای عکاسی انتخاب کرد که چهرهی همافران دیده نشود و قابل شناسایی نباشند. ردیف کلاههای همافرانی که دارند با شیوهی نظامی، به امام خمینی (ره) ادای احترام میکنند؛ جلوهی ویژهای به عکس بخشیده است. در این نمایشگاه تعدادی تابلوی نقاشی هم به نمایش درآمده است. علاوه بر اثر زیبایی از محمدعلی بنیاسدی، آثار نقاشی دیگر هنرمندان را هم میبینیم، مثلاً اثرِ احمدرضا دالوند که متأسفانه همین امسال او را از دست دادیم یا نقاشیای از هانیبال الخاص با رنگهای زنده.
در پلاک ۴۰ که یکی از نمایشگاههای یازدهمین جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر است، تصویرگریهای زیبایی هم میتوان دید، از جمله تصویرگری مهکامه شعبانی. آثار حجمی زیبایی هم هست، مثل آثار مهدی یارمحمدی، کامبیز هورسان، محمد بهرامی و... هنر انقلاب به شرح تاریخ مبارزهی مردم و شهادت و دادن هزینه برای پیروزی انقلاب میپردازد. در این نمایشگاه آثاری از شماری از هنرمندان نامدار کشور مانند مرتضی اسدی، ایرج اسکندری، پرویز حاصلی، جواد حمیدی، احمد وکیلی، مرتضی کاتوزیان، ناصر پلنگی، کاظم چلیپا و... در معرض تماشا قرار گرفته است تا ببینندگان بتوانند رویدادها وحسهای آن روزها را، از نگاه این هنرمندان تماشا کنند.
این نمایشگاه با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، موزهی مرکزی شهدا، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، موزهی هنرهای دینی امام علی (ع) و بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران برپا شده و تا ۵ اسفند برپا خواهد بود. فرهنگسرای نیاوران در ابتدای خیابان پاسداران قرار دارد.
در معرفی این نمایشگاه میخوانیم: «پلاک ۴۰ دارای نگاهی پژوهشی در راستای نمایش آثار مهم انقلاب اسلامی است. همهی تلاش ما در این بخش این است که با جستوجوی آرشیوهای مختلف بتوانیم آثار برجستهی این حوزه را بازنمایش دهیم.»
پلاک ۴۰ از دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ کار خود را آغاز کرد. شاید بپرسی پلاک ۴۰ ماجرایش چیست؟ امسال انقلاب اسلامی ۴۰ساله شد. عدد ۴۰ در فرهنگ اسلامی مفهوم مهمی دارد. ۴۰ سن کمال به حساب میآید و رسول اکرم (ص) هم در این سن به پیامبری مبعوث شد. حالا ۴۰سال از پیروزی انقلاب میگذرد و فرصت خوبی است که دریچهی نگاه هنرمندانی به این رویداد نگاه کنیم که در طول سالها، آثاری با مضمون انقلاب خلق کردهاند.
نظر شما