وزیر دفاع آلمان ضمن رد این درخواست اعلام کرد، ارتش آلمان همچنان در شمال افغانستان فعالیت خواهد کرد.
به گزارش دویچه وله به نقل از روزنامهی آلمانی "زود دویچهسایتونگ"، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا در نامهای به یوزف یونگ، وزیر دفاع آلمان چنین درخواستی کرده است. این روزنامهی آلمانی نوشته است که فرمولبندی نامه گیتس "به طرزی غیرعادی تند" بوده است.
وزیر دفاع آمریکا در نامه خود از همتای آلمانیاش خواسته است دریافت مجوز ماموریت تازهای از پارلمان کشورش را در دستور بررسی قرار دهد. وزارت دفاع آلمان دریافت چنین نامهای را تایید کرده است.
ماموریت کنونی ارتش آلمان در افغانستان که به تایید پارلمان آن کشور رسیده است، تنها حضور حدود ۳۵۰۰ سرباز آن کشور در مناطق نسبتا امن شمال افغانستان را مجاز میشمارد. در موارد استثنایی، این سربازان میتوانند در مناطق دیگر انجام وظیفه کنند. ارتش آلمان در حال حاضر در تدارک ارسال واحدهای جنگی از شمال افغانستان به مناطق دیگر در چارچوب ماموریت کنونی است.
مأموریت اصلی نیروهای ارتش آلمان "کمک به بازسازی" افغانستان است. سربازان آلمانی مجاز به شرکت در "عملیات ضدترور در افغانستان" که بخش عمدهی فعالیتهای نظامی اعضای ناتو در افغانستان را تشکیل میدهد، نیستند.
دولت آلمان تاکنون با گسترش ماموریت ارتش آن کشور در افغانستان خارج از محدودهی کنونی مخالفت کرده است. با اینحال بخاطر وخامت اوضاع امنیتی در افغانستان، همین ماموریت کنونی هم مدتهاست از نظر سیاسی در معرض چالش قرار گرفته است.
تمجید و گلایه و درخواست
وزیر دفاع آمریکا در نامهی خود به همتای آلمانیاش ضمن تعریف و تمجید از قابلیتهای ارتش آلمان در شمال افغانستان، از تقسیم ناتو به کشورهایی که در ماموریت جنگی شرکت دارند و کشورهایی مثل آلمان که در جنگ علیه طالبان و القاعده شرکت نمیکنند، گلایه کرده است.
گیتس در نامهی خود به وزیر دفاع آلمان نسبت به تفرقه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و از دست رفتن اعتبار آن هشدار داده است.
به نوشتهی رسانههای آلمان، ایالات متحدهی آمریکا با این نامه آشکارا در صدد تشدید فشار بر اعضای ناتو است تا شمار نیروهای خود در افغانستان را افزایش دهند. وزارت دفاع آمریکا این درخواست را با توجه به بحثهای نشست وزرای دفاع کشورهای عضو پیمان ناتو در آوریل گذشته مطرح کرده است. کانادا در این نشست تهدید کرده بود اگر دیگر اعضای ناتو از اعزام واحدهای نظامی بیشتر به افغانستان خودداری کنند، این کشور نیز سربازان خود را از افغانستان خارج خواهد کرد.
به نوشته روزنامهی "زوددویچه سایتونگ"، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا بطور مشخص خواهان آن است که ارتش آلمان هلیکوپتر و واحدهای جنگی به افغانستان اعزام دارد. این واحدها باید جایگزین حدود ۳۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا در افغانستان شوند که به تازگی به آن کشور اعزام شدهاند. ۲۲۰۰ نفر از این تعداد به جنوب افغانستان اعزام خواهند شد. جنوب افغانستان منطقه عمدهی فعالیت نیروهای طالبان است و بیشترین درگیرها در افغانستان نیز در این مناطق روی میدهند.
نخستین واکنشها از آلمان
در آلمان "راینر آرنولد"، کارشناس امور دفاعی حزب سوسیال دموکرات درخواست وزیر دفاع ایالات متحدهی آمریکا را "توقع بیجا" نامید و نسبت به آن واکنش نشان داد. آرنولد گفت، دولت آلمان هماکنون نیز در جنوب افغانستان حاضر است و کمکهای امدادی و تدارکاتی ارائه میدهد.
این مقام آلمانی افزود:این خطر وجود دارد که بحثها دراینجا در اثر این فشارها بهجایی برسد که اساس ماموریت ارتش آلمان در افغانستان زیر سئوال برود.
از سوی دیگر وزیر دفاع آلمان نیز در نخستین واکنش به درخواست وزیر دفاع آمریکا، ضمن رد آن اعلام کرد، ارتش آلمان همچنان در شمال افغانستان فعالیت خواهد کرد.