در این سالها نیز اعضای هرچهار دوره قبلی شورایاری، تلاش کردند تا این رسالت را به خوبی ایفا کنند و این میان بیشترین تعامل آنها با مجموعه مدیریت شهری بود. از اینرو سراغ شهرداران نواحی هشتمین تکه پایتخت رفتیم تا برای ما از این تعامل و همکاری شورایاران در پیشبرد اهداف محلی و شهری بگویند؛ ۳ فرد اولی که هریک در ناحیه زیرپوشش خود سکان هدایت مجموعههایشان را برعهده گرفتهاند.
- با همکاری شورایاران در محدوده شهرداری ناحیه ۳ انجام شدهاست
- ساخت بوستان و احیای آبنما
محلههای غربی منطقه ۸ از جمله کرمان، وحیدیه و تسلیحات در محدوده شهرداری ناحیه ۳ قرار گرفته و هریک از آنها به دلیل قدمت و نوع بافت شهرسازی و معماریای که دارند، با معضلاتی مواجهاند که در این سالها ارتباط خوب شورایاران و شهرداری ناحیه و منطقه منجر به رفع بسیاری از آنها شده و البته برخی نیز همچنان به قوت خود پابرجا هستند. مشکلات ریز و درشتی که با طرح و پیگیری اعضای شورایاری و همکاری و مساعدت شهرداری ناحیه به نتیجه رسیدهاست. «بهرام مظفریپور» شهردار ناحیه ۳ منطقه ۸ برای ما از این ارتباطات و کارهای انجام شده میگوید.
- ضرورت مشورت کردن
وقتی با تعدادی از اهالی محدوده شهرداری ناحیه ۳ همکلام میشویم، خیلی از آنها به خوبی مدیران ناحیه را میشناسند و آنها را در کوچه و محلهشان دیدهاند. چراکه یکی از اصلیترین محور فعالیتهای شهرداری ناحیه ۳ برمبنای مشورت استوار بودهاست. شهردار ناحیه دراینباره میگوید: «شورایاری و شورا از مشورت گرفته شده و اسلام دراینباره بسیار توصیه کرده و همواره افراد از مشورت کردن سود بردهاند. از آنجا که یکی از اهداف عمده انتخاب شورایاری محلهها، تلاش برای افزایش دخالت مردم در اداره و نظارت بر امور محله و شهر است، حدود اختیارات و وظایف شورایاری و شورای اسلامی شهر نیز در قوانین کشور مشخص شده و ما از آن بهرهمند شدهایم. چراکه این مهم میتواند قدم مفیدی در رشد و رسیدن به اهداف مدیریت شهری باشد و برای اداره موفق شهر باید در امور محله از پایین به بالا و از مشورت کسانی که در آن محل زندگی میکنند بهرهمند شد و نمیتوان نسخه واحد برای کلانشهری مانند تهران در نظر گرفت و حتماً باید در شهرداری از مشورت شورایاران استفاده کرد.»
- مشارکت اجتماعی و یاری مردم
به اعتقاد شهردار ناحیه ۳ بهرهمندی از نظر شورایاران محلهها به کاهش ناهمگونیهای بصری و افزایش امکانات و سرانههای محلی منتج میشود. «بهرام مظفریپور» میافزاید: «اهداف کوتاهمدت توسط محلهها و اهداف بلندمدت را میتوان با برنامهریزی دقیق و تصمیمات سازمانها و ادارههای موجود در شهر حل و فصل کرد. متأسفانه نبود مدیریت واحد شهری در کشور ما ضربههایکاری و مشکلات عدیدهای برای شهروندان به وجودآورده که اگر از منظره بخشنگری به کوچه و خیابانهای شهر نگاه کنیم، ناهمگونیهای زیادی میبینیم لذا تصمیمات مدیریت شهری در بهرهمندی از نظر شورایاران گامی در کاهش معضلات و مشکلات محله است و قطعاً با یک برنامه مدون و بلندمدت میتوان نتایج مثبت این دیدگاه را در شهر دید چراکه با یاری مردمیترین نهاد در مشارکت اجتماعی و ایدههای شورایاران که بسیار ملموس بوده و از پایینترین بخش شهر یعنی در محله تبلور پیدا میکند، خواستهها و نظر این نهادمردمی در بخشهای خاص از فعالیتهای شهرداری میتواند تأثیرات مثبت بگذارد و نفوذ مستقیم محلی را امکانپذیر سازد.» - اقدامات مؤثر در محلهها
شورایاران تاکنون در این ناحیه پیشنهادات خوبی ارائه کردهاند که از معضلات محلهها کاسته است. مظفریپور دراینباره میگوید: «روشنایی کنار گذر بزرگراه امام علی(ع) حدفاصل خیابان سبلان تا کوچه کارگزار، روکش کامل خیابان فتاحی در محله سبلان، ساخت فضای سبز در کنار گذر بزرگراه امام علی(ع) و پیشنهاد ساخت سوله بحران در محله سبلان بخشی از اینهاست. همچنین ساخت بازارهای میوهوترهبار نظامآباد و مجیدیه، ساخت پلعابرپیاده در بزرگراه امام علی(ع) ، ترمیم آسفالت خیابان کرمان و ایجاد پنجشنبهبازار در محله کرمان و سنگفرش حیاط کلیسای گریگور مقدس، بخش دیگر این اقدامات است.» او ادامه میدهد: «این میان ساخت بوستان شهید زارعی، تعویض تابلو نام شهدا، ساخت زمین چمن در محله تسلیحات، بازسازی میدان و ساخت آبنما و آشیانه کبوتر در میدان تسلیحات و پیشنهاد خرید حمام مرمر و تبدیل آن به بوستان نیز ارائه شدهاست.» شهردار ناحیه ۳میگوید: «همچنین ساخت لچکی فضای سبز و روشنایی خیابان مسیل باختر، حدفاصل میدان امام رضا(ع) و بزرگراه امام علی(ع) ، ساخت سرویس بهداشتی در میدان سبلان و بوستان نسترن و ساخت نمازخانه در بوستان تسلیحات نیز از طرحهای دیگر بودهاست.»
نظر شما