شنبه ۱ مهر ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۱
۰ نفر

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اطلا‌عیه‌ای از هموطنان خواست در ماه مبارک رمضان اصول بهداشتی و تغذیه‌ای را رعایت کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، وزارت بهداشت به هموطنان توصیه کرد در ماه مبارک رمضان استفاده از چهار گروه اصلی غذایی نان‌، غلا‌ت‌، میوه‌ها و سبزی‌ها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، در برنامه غذایی ضروری است .

توصیه می‌شود افراد روزه دار همانند زمانی که روزه دارا نیستند سه‌وعده غذا بخورندکه این وعده ها شامل افطار , شام و سحر است.

البته مصرف غذا در دفعات کمتر , به طور مثال دو بار در روز نیز اشکالی ندارد و بهتراست غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد .

مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیربرنج در هنگام افطار مناسب است.

همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ , آش , حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املا‌ح فرد روزه دار می شود .

استفاده از سبزیها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش‌بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود .

مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود .

مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه کاهش قند خون می شود .

همچنین مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلا‌ت در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود .

برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه , چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود .

افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کنید و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود.

مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است .

به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و املا‌ح هستند , از مواد غذایی طبیعی‌شیرین مثل خرما , کشمش و انواع میوه استفاده شود.

مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلا‌ل در هضم مواد غذایی می‌شود.

همچنین مصرف مقدار زیاد آب پس از صرف سحری نیز توصیه نمی شود .

از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای‌ساده مانند قند و شکر پرهیز شود.

از نوشیدن بیش از حد چای در وعده سحری اجتناب شود , زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود.

از مصرف تنقلا‌ت زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود.

این مواد موجب می شود به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز وبخارپز و کبابی استفاده شود .

کد خبر 4663

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز