رئیس ستاد تسهیل و پایدارسازی ازدواج شهرداری تهران با بیان این که به دنبال ایجاد شبکه‌ای برای ارائه خدمات به جوانان در آستانه ازدواج هستیم، ‌ گفت: انعقاد تفاهم‌نامه‌ با برخی مراکز روان‌شناسی در دستورکار است.

خانواده - ازدواج - عشق

به گزارش همشهری آنلاین سیدمالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، در گفت‌وگو با فارس، درباره برنامه‌های شهرداری جهت تسهیل و پایدارسازی ازدواج اظهار کرد: شهرداری در گذشته امکاناتی مانند ارائه سالن برای برگزاری مراسم ازدواج یا ارائه برخی تسهیلات به صورت مالی را برای جوانان تدارک دیده بود که در سال‌های اخیر عملاً کاربری‌های این مجموعه‌ها تغییر کرده یا حداقل در اختیار جوانان قرار نداشت؛ لذا فلسفه ایجاد ستاد تسهیل و پایدارسازی ازدواج در شهرداری برای ساماندهی این مجموعه‌ها و امکانات مورد اشاره بوده است.

حسینی تصریح کرد: ستاد یادشده یک ستاد هماهنگی است و نه از حیث ساختاری و نه مالی بار جدیدی برای شهرداری ایجاد نمی‌کند.

رئیس ستاد تسهیل و پایدارسازی ازدواج شهرداری تهران گفت: وقتی از ترویج فرهنگ ازدواج و تبدیل آن به یک ضرورت اجتماعی سخن می‌گوییم هم‌تراز با آن باید بتوانیم زیرساخت و تسهیلات فراهم کنیم. در شهرداری تهران اراده جدی وجود دارد که در موضوع تسهیل ازدواج حداکثر ظرفیت‌هایش را به کار گیرد و از نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی هم می‌خواهیم آن بخش از امکانات و ظرفیت‌هایی را که از نظر آن‌ها در شهرداری وجود دارد اما فعال نشده است، به ما معرفی کنند.

وی افزود: به رغم وجود مشکلات و موانع اقتصادی که عامل جدی و اصلی در تشکیل خانواده برای زوج‌های جوان محسوب می‌شود، این باور وجود دارد که اگر در حوزه آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی اقدامات گسترده با محوریت بخش غیردولتی و حمایت دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی انجام شود می‌توان شاهد آمار تصاعدی ازدواج در پایتخت بود. متأسفانه وجود برخی هزینه‌های غیرضرور که رفته‌رفته به جزو جدایی‌ناپذیری از مراسم‌های ازدواج تبدیل شده موضوع نگران‌کننده‌ای است.

حسینی در ادامه گفت:  رویکرد جدید شهرداری این است که وارد سبک زندگی شهروندان نشود و صرفا تلاش می‌کند ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های در اختیار را برای این موضوع مهم بسیج کند و فراتر از امکانات خود نیز در مقام یک تسهیلگر حاکمیتی تلاش می‌کند با تعامل، نوعی هم‌افزایی میان شهرداری و سایر نهادهای دولتی و حاکمیتی در راستای بسیج ظرفیت‌ها به منظور تسهیل ازدواج ایجاد کند.

حسینی ادامه داد: طی مکاتباتی که با شهرداری‌های مناطق داشته‌ایم، ‌از آن‌ها درخواست شده با توجه به تجارب گذشته، چالش‌ها و نقطه نظرات خود را در مورد برنامه‌هایی که می‌توانند جهت تسهیل و پایدارسازی ازدواج داشته باشند برای ما ارسال کنند تا بتوانیم با برنامه‌هایی نو و مبتنی بر واقعیت‌های جامعه و با احصای مشکلات، خدمات بهتری به جوانان در این زمینه ارائه دهیم.

وی بیان کرد: در رویکرد جدید سازمان‌های غیردولتی و خیریه‌ها را به عنوان گروه هدف اصلی همکار با شهرداری تعریف کرده‌ایم و بنا داریم دایره خدمات‌رسانی‌مان در این حوزه از طریق نهادهای غیردولتی وسعت یابد و درواقع شبکه‌ای برای ارائه خدمات به جوانان داشته باشیم.

رئیس ستاد تسهیل و پایدارسازی ازدواج شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است بخش غیردولتی توان توزیعی و بسیج بهتری دارد و اگر قرار بر ارائه برخی کمک‌ها و تسهیلات باشد ترجیح می‌دهیم با محوریت نهادهای غیردولتی انجام شود.

حسینی عنوان کرد: نهادهای صنفی و سندیکایی غیردولتی مانند اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون از جمله نهادهای گروه هدف برای بسیج امکانات در این خصوص است که تلاش می‌کنیم با به اشتراک گذاردن ظرفیت‌هایمان فرصت‌های جدید و بیشتری را ایجاد کنیم.

رئیس ستاد تسهیل و پایدارسازی ازدواج شهرداری تهران در مورد پایدارسازی ازدواج گفت: شناخت قبل از ازدواج و مراقبت پس از ازدواج بسیار حائز اهمیت است، این موضوع وقتی اهمیت جدی پیدا می‌کند که بدانیم متأسفانه درصد عمده‌ای از طلاق‌ها در ۳ سال اول رخ می‌دهد، بر همین اساس در بخش تحکیم خانواده‌های نوپا و پایدارسازی ازدواج، رویکرد ما فرهنگ‌سازی بهره‌گیری از خدمات مشاوره و کمک به مؤسساتی است که در این زمینه کارهای اساسی انجام داده و برای توسعه خدمات‌رسانی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های زیرساختی شهرداری می‌تواند به آن‌ها کمک شایانی کند. در همین زمینه مقدمات عقد تفاهم‌نامه‌ با برخی مراکز و مؤسسات مانند تبیان را در دستورکار داریم.

کد خبر 474198

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha