به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مینو محرز عضو کمیته بیماریهای عفونی وزارت بهداشت درباره تاثیر مصرف ویتامین چرب D برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ گفت: به طور کلی ما در ایران به صورت ژنیتیکی کمبود ویتامین D داریم. براین مبنا، ویتامین D میتواند برای مقابله با این بیماری مفید باشد، اما توجه به این نکته مهم است که مصرف بیش از حد این ویتامین میتواند کشنده باشد.
محرز در مورد اینکه چه مقدار از مصرف این ویتامین قاعدهمند است، توضیح داد: پنجاه هزار واحد در ماه مصرف ویتامینD (شکل تجویزی این ویتامین به صورت قرص ویتامین D با مقدار ۵۰۰۰۰ واحد تعریف میشود) برای شرایط عادی است.
اگر کسی کمبود این ویتامین را دارد، میتواند قرص ۵۰ هزار واحد را یکی دو هفته یک بار مصرف کند و پس از آن ماهانه همین مقدار را ادامه دهد.
وی در ادامه افزود: در واقع همانطور که ید را به نمک اضافه کردند باید ویتامین D هم به لبنیات اضافه میشد، ولی به دلیل هزینه بالای این ویتامین دولت توان مالی اجرای آن را ندارد.
محرز درباره خطراتی که مصرف افراطی ویتامین D میتواند داشته باشد، گفت: متاسفانه بدبختیهای ما بیش از این است. در این شرایط هر کسی هر موضوع اشتباهی را در تلویزیون اعلام میکند. این موضوع را میتوانیم به بیماران در بیمارستانها بگوییم. به محض اینکه در رسانهای مثل صداوسیما این موضوع مطرح شود، احتکار میشود و بیش از حد میخرند. آنقدر مصرف میکنند تا مسمومیت همین ویتامین عامل مرگشان میشود.
وی در پایان یادآور شد: ماهی یک دانه قرص ۵۰ هزار واحدی کافی است. این ویتامین ارتباط مستقیمی در مقابله با کووید ۱۹ ندارد اما مصرف آن بیفایده نیست. با این توجیه که اگر ویروس وارد قلب و ریه شود و به آنزیمهای آنژیوتنسین حمله کند، کمبود ویتامین D فعالیت آن را تسهیل میکند. شاید یکی از عواملی که ما مرگومیر جوان هم در کشور داریم، همین کمبود ویتامین D باشد البته با قطعیت نمیتوان گفت.
نظر شما